Συναγερμός στην Πυροσβεστική για νέα πυρκαγιά στα Βίλια

NEWSROOM
φωτιά Βίλια
Φωτογραφία αρχείου από EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Νέα πυρκαγιά εκδηλώθηκε στα Βίλια Αττικής, το μεσημέρι της Δευτέρας 23 Αυγούστου, αυτή τη φορά στην περιοχή Κάζα, που βρίσκεται κοντά σε κατοικημένη περιοχή, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Προληπτική εκκένωση, μέσω του 112, έγινε για τους οικισμούς Βιλίων και Προφήτη Ηλία. Στο σημείο επιχειρούν τώρα 73 πυροσβέστες με 25 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συνδράμουν 6 ελικόπτερα και 5 αεροσκάφη. Σημειώνεται ότι, στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φτάνουν έως και σε 8 μποφόρ.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την πρωινή ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, συνεχίζονται οι επιχειρήσεις κατάσβεσης σε διάφορες πυρκαγιές στην Επικράτεια. Συνδρομή παρέχουν δυνάμεις που διατέθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, οι Ένοπλες Δυνάμεις, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Υπενθυμίζεται πως στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 16η Αυγούστου 2021, σε δασική έκταση στη Δ.Ε. Βιλίων από το πρωί επιχειρούν 299 πυροσβέστες με 98 οχήματα συμπεριλαμβανομένων, εννέα (9) ομάδων πεζοπόρων τμημάτων και 61 πυροσβεστών με 18 οχήματα από τη Ρουμανία. Συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ