Το Dogecoin είναι το πιο δημοφιλές crypto στις περισσότερες πολιτείες των ΗΠΑ

Dogecoin/ Φωτογραφία shutterstock

Δεν χωράει αμφιβολία ότι το 2021 είναι η χρονιά των κρυπτονομισμάτων. Το Bitcoin θεωρείται από πολλούς ένα αντιστάθμισμα του πληθωρισμού και κάποιοι δεν έχουν διστάσει να το χαρακτηρίσουν εφάμιλλο του χρυσού.

Την ίδια ώρα το «Ether» έχει καταφέρει να γίνει το κρυπτονόμισμα που επιλέγουν οι περισσότεροι για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση, παιχνίδια play to earn. Το δεύτερο πιο ισχυρό Crypto έφτασε τα υψηλά ρεκόρ του μέσα στο 2021 και κάποιοι πιστεύουν ότι έχει όλα όσα χρειάζεται για να γίνει το νούμερο ένα.

Ωστόσο κανένα από τα δυο κορυφαία crypto δεν είναι πρώτα σε δημοφιλία . Αντίθετα υπάρχει ένα άλλο που έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να το αναζητήσουν στο Google. Πρόκειται φυσικά για το Meme Coin με την ονομασία «Dogecoin».

Το ψηφιακό νόμισμα που έχει για σήμα έναν σκύλο ιδρύθηκε το 2013 από τους Μπίλι Μάρκους και Τζάκσον Πάλμερς. Μπορεί αρχικά να ξεκίνησε ως αστείο, αλλά ήταν το κρυπονόμισμα με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google στις περισσότερες πολιτείες της Αμερικής. Για την ακρίβεια σε 23.

Η βοήθεια του Έλον Μασκ

Η τιμή του Dogecoin ανέβηκε φέτος και μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό φέρει ο Έλον Μασκ. Ο εκκεντρικός CEO είναι κάτοχος κάποιον νομισμάτων, ενώ το έχει σχολιάσει πολλές φορές στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Tesla να το δεχτεί σαν μέσο πληρωμής.

Μέχρι να μιλήσει για αυτό ο Έλον Μασκ, το Dogecoin ήταν αγαπητό μεταξύ των λιανικών εμπόρων του Reddit. Έτσι είχε καταφέρει να φτάσει να διαπραγματεύεται στα 0,07 δολάρια, ενώ μετά τα σχόλια του Μασκ είχε φτάσει μέχρι και 0,70 δολάρια που αποτελεί το ιστορικό υψηλό του. Τους τελευταίους μήνες είδε την αξία του να σταθεροποιείται στα 0,25 δολάρια, αλλά εξακολουθεί να είναι μέσα στα κορυφαία crypto του 2021 με κέρδη σχεδόν 5.000%.

Ακολουθούν Bitcoin και Ether

Το Bitcoin ήταν το νόμισμα με τις περισσότερες αναζητήσεις σε μόλις δέκα πολιτείες της Αμερικής και έτσι βρέθηκε στη δεύτερη θέση. Πίσω του βρίσκεται το Ether με 8 πολιτείες, ενώ την τέταρτη θέση κατέχει το Shiba Inu που επίσης είναι mame coin με σήμα ένα σκύλο της ίδιας ράτσας.

ΣΧΕΤΙΚΑ