Goldman Sachs: Το Bitcoin μπορεί να φτάσει τα 100.000 δολάρια

NEWSROOM
Bitcoin/ Φωτογραφία shutterstock
Bitcoin/ Φωτογραφία shutterstock

Οι τιμές του Bitcoin έχουν υποχωρήσει τον τελευταίο καιρό, αλλά η Goldman Sachs εξακολουθεί να βλέπει ισχυρά κέρδη για το ψηφιακό νόμισμα τα επόμενα χρόνια.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα του κόσμου έχει πέσει περίπου στα 43.000 δολάρια αφήνοντας πίσω του το υψηλό ρεκόρ του Νοεμβρίου που είχε σκαρφαλώσει στα 69.000 δολάρια. Ωστόσο η GS ανέφερε σε έκθεση της ότι το Bitcoin θα μπορούσε να υπερδιπλασιάσει την τιμή του, σε λίγο πάνω από τα 100.000 δολάρια ανά νόμισμα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

«Πιστεύουμε ότι η αγορά του Bitcoin πιθανότατα θα αυξηθεί με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε στην έκθεση του ο Zach Pandl, συν-επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής συναλλάγματος επιτοκίων και αναδυόμενων αγορών της Goldman Sachs.

O Padl υποστηρίζει ότι το Bitcoin θα κλέβει όλο και περισσότερο μερίδιο αγοράς από τον χρυσό. Είπε επίσης ότι το κορυφαίο crypto αποτελεί σήμερα περίπου το 20% της λεγόμενης αγοράς «αποθηκευτικών αξιών», ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει τον χρυσό.

Η GS πιστεύει ότι το Bitcoin θα μπορούσε τελικά να αποτελεί το 50% της αγοράς των αποθεματικών αξιών, γεγονός που θα μπορούσε να ωθήσει το Bitcoin περίπου 17 με 18% υψηλότερα ετησίως για τα επόμενα πέντε χρόνια ώστε να ξεπεράσει το επίπεδο των 100.000 δολαρίων.

«Πιστεύουμε ότι η σύγκριση της κεφαλαιοποίησης του με τον χρυσό μπορεί να βοηθήσει να θέσουμε παραμέτρους σε εύλογα αποτελέσματα για τις επιδόσεις του Bitcoin», πρόσθεσε ο Pandl.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Bitcoin και άλλα κορυφαία κρυπτονομίσματα όπως το Ethereum, το Binance, το Solana και τα meme tokens όπως το Dogecoin και το Shiba Inu ήταν εξαιρετικά ευμετάβλητα το 2021. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι αυτή την εποχή τα κρυπτονομίσματα συμπεριφέρονται περισσότερο σαν μετοχές παρά σαν νομίσματα.

Παρά τις φωνές και τις ανησυχίες για την αγορά των crypto αυξάνονται οι διαχειριστές κεφαλαίων συμπεριλαμβανομένων των Stanley Druckenmiller, Paul Tudoe Jones και George Soros έχουν επενδύσει στο Bitcoin. Οι ρυθμιστικές αρχές έχουν εγκρίνει επίσης χρηματιστηριακά διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια που παρακολουθούν τις τιμές προθεσμιακών συμβολαίων Bitcoin, διευκολύνοντας ακόμη περισσότερο τους μεμονωμένους επενδυτές να μπουν στην αγορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ