Συρεγγέλα: Εφαρμόζουμε πολιτικές για την ίση μεταχείριση των φύλων

NEWSROOM
Η υφυπουργός ΕΡγασίας Μαρία Συρεγγέλα στη Βουλή
Φωτογραφία: Eurokinissi

Η εξάλειψη των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών και η προώθηση της ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της ζωής τέθηκαν στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε χθες η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής, Οικογένειας και Ισότητας των Φύλων, Μαρία Συρεγγέλα, στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η υφυπουργός συναντήθηκε με την Επίτροπο Ισότητας των Φύλων της Κύπρου, Ιωσηφίνα Αντωνίου και συζητήθηκε το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο χωρών στο θέμα της ισότητας των φύλων, που εξακολουθεί να είναι επίκαιρο.

Όπως τόνισε η κ. Συρεγγέλα, «οι γυναίκες ακόμη και σήμερα μάχονται για την κατάκτηση απλών και θεμελιωδών δικαιωμάτων, γι' αυτό η ελληνική κυβέρνηση χαράζει και εφαρμόζει σύγχρονες πολιτικές, για να ανατρέψει τις ανισότητες και να διασφαλίσει την ίση μεταχείριση των φύλων».

Στη συνέχεια, η υφυπουργός συναντήθηκε με μέλη του Συμβουλίου του Εθνικού Μηχανισμού για τα Δικαιώματα της Γυναίκας της Κύπρου. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν τρόποι προώθησης της αρχής της ισότητας και των ίσων ευκαιριών στην πράξη, ενώ δόθηκε μεγάλη έμφαση στο θέμα της ενίσχυσης της γυναικείας εργασίας. Όπως ειπώθηκε, τα υψηλά ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στην αγορά εργασίας περιορίζουν τις ανισότητες, αυξάνουν την ελευθερία των επιλογών και τονώνουν τους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης των χωρών.

Στη συνέχεια, η κ. Συρεγγέλα μίλησε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου.

«Δεν φτάνει ένα νομοθετικό πλαίσιο που οριοθετεί δικαιώματα και υποχρεώσεις. Απαιτείται η θεωρία των νόμων να γίνει καθημερινή πράξη», ανέφερε στην ομιλία της η υφυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι οφείλουμε όλοι και όλες «να καταπολεμήσουμε τα στερεότυπα, να αλλάξουμε νοοτροπία, να άρουμε όλα εκείνα τα εμπόδια που συναντούν οι γυναίκες και να τις ενδυναμώσουμε. Μόνο τότε η ζωή των γυναικών θα κάνει ένα βήμα προς τα εμπρός».

ΣΧΕΤΙΚΑ