Γεωργιάδης: Υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον από τη Γερμανία

NEWSROOM
Ο Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Άδωνις Γεωργιάδης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Αισιόδοξος ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε πολύ μεγάλη επενδυτική κίνηση από τη Γερμανία προς την Ελλάδα δήλωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, στον ΣΚΑΪ 100.3 μετά την επιστροφή του από το Βερολίνο.

«Είχα συνάντηση με πάρα πολλές γερμανικές επιχειρήσεις αλλά και με οργανωμένους θεσμικούς φορείς της οικονομίας της Γερμανίας. Το ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι πλέον πάρα πολύ μεγάλο. Εξήγησα σε όλους τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα, τα οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας και γιατί συμφέρει να επενδύσουν τώρα στην Ελλάδα. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα είναι από μεσαίες γερμανικές επιχειρήσεις - μεσαίες σε γερμανικά μεγέθη αλλά μεγάλες για τα ελληνικά δεδομένα- οι οποίες ψάχνουν χώρες εντός της Ευρώπης για να μεταφέρουν γραμμές της παραγωγής τους», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης

«Τα οικονομικά επιτεύγματα της Ελλάδας, των τελευταίων τριών ετών, πρόσθεσε, δεν έχουν διαλάθει της προσοχής στην Ευρώπη. Γνωρίζανε καλύτερα από μένα τα νούμερα και για την ανάπτυξη και για τις επενδύσεις και για τον τουρισμό και για όλα. Και όλοι ήταν εξαιρετικά εντυπωσιασμένοι από τη ραγδαία αλλαγή του οικονομικού κλίματος της χώρας μας. Αυτό πρέπει να μας κάνει υπερήφανους ως Έλληνες. Η Ελλάδα από εκεί που ήταν δακτυλοδεικτούμενη ως μία αποτυχημένη χώρα γίνεται ένα πετυχημένο παράδειγμα προς μίμηση».

Με αφορμή την επένδυση της Google, είπε ότι η Ελλάδα μετατρέπεται με μεγάλη ταχύτητα στην πύλη των data της ανατολικής Ευρώπης και της ανατολικής Μεσογείου, το οποίο φέρνει θέσεις εργασίας, επενδύσεις, υψηλή τεχνολογία και ταχύτερη ψηφιοποίηση του κράτους μας.

Τέλος σε ερώτηση για την αστυνομική επιχείρηση στην Πολυτεχνειούπολη δήλωσε:

«Καταρχάς να δώσουμε δημοσίως συγχαρητήρια στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη διότι όλα αυτά που συμβαίνουν στην Πολυτεχνειούπολη ήταν γνωστά εδώ και πολλά χρόνια. Η αστυνομία τελικά επιχείρησε και τόλμησε να μπει μέσα στο άβατο επί Τάκη Θεοδωρικάκου.

Το εντυπωσιακό δεν είναι τόσο η σύλληψη των ναρκεμπόρων και των εκβιαστών, αυτό είναι ένα συνολικό ζήτημα. Το εντυπωσιακό είναι η αντίδραση των κομμάτων της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ. Η αστυνομία μπαίνει και συλλαμβάνει μια συμμορία που κάνει εκβιασμούς, εμπόριο λευκής σαρκός, πουλάει ναρκωτικά και διάφορα άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να συγχαρούν την ελληνική αστυνομία και την Κυβέρνηση και να πουν ότι η φοιτητική εστία δεν είναι χώρος για εγκληματικές συμμορίες, μιλούν για αστυνομοκρατία, τρομοκρατία, κλπ.. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ένα κόμμα που κυβέρνησε και θέλει να ξανακυβερνήσει, υπερασπίζεται στην πραγματικότητα εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου».

ΣΧΕΤΙΚΑ