Παπαθανάσης: Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο

NEWSROOM
O Νίκος Παπαθανάσης
O Νίκος Παπαθανάσης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, είναι σημαντικά χαμηλότερος από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός εξήρε την σπουδαιότητα του «καλαθιού του νοικοκυριού» στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, τονίζοντας για τα προϊόντα που βρίσκονται σε αυτό, οι τιμές όχι μόνο δεν έχουν αυξηθεί, αλλά μεσοσταθμικά από την πρώτη εβδομάδα που εφαρμόστηκε, έχουν μειωθεί σε ποσοστό 16%.

Σχολιάζοντας δημοσκόπηση της Marc για τον ΑΝΤ1 που δείχνει δυσπιστία των πολιτών για το «καλάθι του νοικοκυριού», ο αναπληρωτής υπουργός σημείωσε ότι οι αγορές προϊόντων από το «καλάθι του νοικοκυριού» έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την πρώτη ημέρα της δημιουργίας του.

Ερωτηθείς για την αισχροκέρδεια, επανέλαβε ότι πραγματοποιούνται συνεχώς έλεγχοι σε όλο το εύρος της αγοράς ενώ φαινόμενα αισχροκέρδειας εντοπίζονται σε ποσοστό 6-8%. Συμπλήρωσε όμως ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 4.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 3 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Παπαθανάσης τέλος επανέλαβε ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να βάλει ανάχωμα στην επέλαση της ακρίβειας, με σειρά μέτρων, όπως η «κάρτα αγορών» που θα κάνει πρεμιέρα σε λίγες ημέρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ