ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ

Τα γραφεία της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη

ΕΚΤ: Στον Σεπτέμβριο στρέφεται η προσοχή επενδυτών και αποταμιευτών για τη μείωση των επιτοκίων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επικρίθηκε έντονα πριν από δύο και πλέον χρόνια ότι απέτυχε να προβλέψει την εκτίναξη του πληθωρισμού, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα στην εποχή του ευρώ, καθυστερώντας έτσι τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και τον περιορισμό των αυξήσεων στις τιμές.
NEWSROOM /
Φωτογραφία: Unsplash/Rūta Celma

Τι είναι η σοκολάτα χωρίς κακάο; «Σοκολατένια» και φτηνή

Οι παραγωγοί τροφίμων που έχουν ήδη συρρικνώσει τις συσκευασίες και έχουν αυξήσει τις τιμές της σοκολάτας για να αντιμετωπίσουν τη φετινή αύξηση του κόστους του κακάο, αλλάζουν τώρα τις συνταγές για να μην χρησιμοποιούν καθόλου βούτυρο κακάο.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ /
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΚ στη Φρανκφούρτη

ΕΚΤ: Διατήρησε σταθερά τα επιτόκια μετά την μείωση του Ιουνίου

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, μετά τη μείωσή τους τον Ιούνιο, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2019. Η συγκράτηση έγινε εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την υποκείμενη δυναμική του πληθωρισμού, ιδίως προερχόμενη από την αγορά εργασίας, η οποία έχει επιβαρύνει την αποφασιστικότητα της κεντρικής τράπεζας να ξεκινήσει μια ταχεία πορεία μειώσεων.
NEWSROOM /
Φωτο: Shutterstock

Δύναμη του καταναλωτή το e-katanalotis -Δείτε πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε [έρευνα]

Η αποκλιμάκωση των τιμών - του πληθωρισμού των τροφίμων και των βασικών ειδών διαβίωσης - και η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών αποτελούν στόχο της κυβέρνησης.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ /
Σύρος / Shutterstock

Τα... ρετιρέ και οι ευκαιρίες στην αγορά εξοχικής κατοικίας

Το “σπίτι στο χωριό” και αργότερα το “εξοχικό”, ήταν πριν από μερικά χρόνια συνυφασμένα με την ελληνική πραγματικότητα, όπου συν τοις άλλοις το ποσοστό ιδιοκατοίκησης άγγιζε το 80%.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ /
Σημαίες της ΕΚΤ και της ΕΕ

Πληθωρισμός και πολιτικές «αναταράξεις» στο μικροσκόπιο των κεντρικών τραπεζών -Πότε θα μειώσουν τα επιτόκια ΕΚΤ και Fed

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα υιοθετήσει μια μετρημένη προσέγγιση στη μείωση των επιτοκίων, καθώς οι πολιτικές αναταραχές ανοίγουν μια σειρά από κινδύνους για την επιστροφή του πληθωρισμού στο 2%, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg μεταξύ αναλυτών.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ /
Αγορά πετρελαίου

Πετρέλαιο: Συνεχίζει την ανοδική του πορεία εν μέσω αυξημένης κατανάλωσης

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο για τρίτη ημέρα λόγω των ενδείξεων για ισχυρότερη ζήτηση και των σημάτων ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πλησιάζει στην πολυαναμενόμενη στροφή της.
NEWSROOM /
Το κτίριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ/Shutterstock

Χαρμόσυνα νέα για τις αγορές: Στο 3% υποχώρησε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ

Ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ υποχώρησε τον Ιούνιο, ενώ και ο δείκτης των βασικών τιμών που παρακολουθεί στενά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ επίσης επιβραδύνθηκε, υποδεικνύοντας μια μείωση των πιέσεων στις τιμές.
NEWSROOM /
Μαγαζιά στην Κίνα

Κίνα: Στο 0,2% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI) στην Κίνα, που αποτελεί τον βασικό δείκτη μέτρησης της πορείας του πληθωρισμού κατέγραψε ετήσια αύξηση 0,2% τον Ιούνιο, σύμφωνα με το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας (NBS).
NEWSROOM /