Ως ιδανικός προορισμός για ψηφιακούς νομάδες προβάλλεται η Θεσσαλονίκη από Ολλανδές bloggers

NEWSROOM
Ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη
Ο Λευκός Πύργος στη Θεσσαλονίκη/ Φωτογραφία Eurokinissi

Ως ιδανικός προορισμός για ψηφιακούς νομάδες προβάλλεται η Θεσσαλονίκη από τις δημοφιλείς Ολλανδές bloggers Alieke Ingerman και η Daniëlle Bom που ταξίδεψαν στην πόλη. Οι ίδιες παρουσιάζουν τη Θεσσαλονίκη στους ανθρώπους που η εργασία τους δεν απαιτεί την φυσική παρουσία και χρησιμοποιούν την τεχνολογία από οποιοδήποτε σημείο της γης. Παράλληλα, δίνουν συμβουλές σχετικά με την εξ αποστάσεως εργασία σε ολλανδικές εταιρείες και επαγγελματίες.

Κατά την παραμονή τους στην πόλη, οι bloggers συναντήθηκαν με στελέχη των συνεργατικών χώρων (coworking spaces) 14gPro και Coho και γνώρισαν τις εγκαταστάσεις τους και τις υπηρεσίες που μπορούν να προσφερθούν. Επίσης συναντήθηκαν με την ομάδα του Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας συζητώντας τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες της Θεσσαλονίκης ως προορισμό για ψηφιακούς νομάδες. Ενθουσιάστηκαν, ακόμη με την κουζίνα και την αγορά της Θεσσαλονίκης, γνώρισαν τις μαγευτικές παραλίες της Χαλκιδικής, επισκέφθηκαν τον Όλυμπο και γεύτηκαν προϊόντα της περιοχής.

Το ταξίδι εξοικείωσης έγινε σε συνεργασία του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης με το γραφείο εξωτερικού ΕΟΤ Κάτω Χωρών.

Σε δηλώσεις της, η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου επισήμανε ότι «η ταχύτητα του ίντερνετ, η απόσταση από τη θάλασσα και οι επιλογές, που δίνει η πόλη για διασκέδαση, καθιστούν την Θεσσαλονίκη ελκυστικό προορισμό για να εργάζεται κάποιος από απόσταση». Ανέφερε ότι η πανδημία επιτάχυνε τις αλλαγές και την κουλτούρα στον χώρο εργασίας με αποτέλεσμα οι ψηφιακοί νομάδες να έχουν αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Γνωστοποίησε, μάλιστα, ότι η Instant Offices, κορυφαία εταιρεία διαχείρισης εμπορικών ακινήτων με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, κατατάσσει τη Θεσσαλονίκη ως την τρίτη καλύτερη πόλη παγκοσμίως για να είναι κανείς ψηφιακός νομάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ