Έκρηξη σε ΙΧ στη Γλυφάδα: Πού στρέφονται οι έρευνες

NEWSROOM
Αστυνομία
Φωτό: Eurokinissi

Η ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης στη Γλυφάδα, εγείρει ερωτηματικά, καθώς φέρεται να έχουν εντοπιστεί υπολείμματα δυναμίτη από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας και του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Διεξάγεται έρευνα για να ανακαλυφθεί ο τρόπος που παγίδεψαν το αυτοκίνητο μάρκας Porsche με πινακίδες Αυστραλίας, και η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το αυτοκίνητο να ήταν παγιδευμένο ώστε να εκραγεί με την ενεργοποίηση της μίζας ή να προκλήθηκε η έκρηξη μέσω τηλεχειριζόμενου μηχανισμού.

Ο αλλοδαπός επιχειρηματίας που βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του την ώρα της έκρηξης νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση οστεοσύνθεσης, χωρίς όμως η ζωή του να διατρέχει κάποιον κίνδυνο.

Από την πλευρά της η Ασφάλεια κάνει λόγο πως το χτύπημα παραπέμπει σε μαφιόζικο ξεκαθάρισμα, με τον αλλοδαπό επιχειρηματία να φέρεται να έχει σχέσεις και με ανθρώπους της νύχτας. Η έρευνα συνεχίζεται με τους αστυνομικούς να συγκεντρώνουν καταθέσεις ενώ στο μικροσκόπιο έχουν μπει και οι κάμερες καταστημάτων και από την λεωφόρο Βουλιαγμένης, για να συγκεντρωθούν στοιχεία για τους δράστες και το δρομολόγιο που ακολούθησαν μετά την τοποθέτηση του μηχανισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ