ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Το υπουργείο Οικονομικών

Πρωτογενές πλεόνασμα σχεδόν 6 δισ. στον κρατικό προϋπολογισμό

Πρωτογενές πλεόνασμα 5,987 δις ευρώ παρουσίασε ο κρατικός προϋπολογισμός για το διάστημα Ιανουαρίου - Σεπτεμβρίου του 2023, έναντι στόχου για πλεόνασμα 2,436 δις ευρώ και επίσης πλεονάσματος 52 εκατ. την ίδια περίοδο πέρυσι
NEWSROOM /
Θεοχάρης: Προϋπολογισμός σταθερότητας και δικαιοσύνης

Θεοχάρης: Προϋπολογισμός σταθερότητας και δικαιοσύνης

«Προϋπολογισμό της σταθερότητας και της δικαιοσύνης», χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024, κατά τη συζήτηση του προσχεδίου, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.
NEWSROOM /
ελληνική σημαία σε Βουλή

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2024

Ολοκληρώθηκε στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, η συζήτηση του προσχεδίου του προϋπολογισμού του 2024. Το λαϊκό εισόδημα, η ακρίβεια, οι προοπτικές για την οικονομία και τους πολίτες, μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, οι ανισότητες απασχόλησαν τις παρεμβάσεις μελών της Επιτροπής που μετείχαν στη συζήτηση.
NEWSROOM /
Βουλή έδρανα

Εφικτοί οι στόχοι του προϋπολογισμού 2024, τονίζουν οι Θ. Πετραλιάς και Φρ. Κουτεντάκης

«Στον προϋπολογισμό του 2024 αποτυπώνεται η οικονομική σταθερότητα και η πρόοδος της χώρας και ταυτόχρονα η διανομή, προς όφελος των πολιτών, συγκεκριμένων δημοσιονομικών πόρων με την μέγιστη δυνατή οικονομική και κοινωνική αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη». Αυτό υπογράμμισε ο υφυπουργός Οικονομικών, Θανάσης Πετραλιάς, στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, όπου συζητείται για δεύτερη μέρα, το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού 2024.
NEWSROOM /
ελληνική σημαία σε μνημεία

Πρωτογενές πλεόνασμα 2,44 δισ, έναντι στόχου για έλλειμμα 869 εκατ. το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου του 2023

Πρωτογενές αποτέλεσμα ύψους 2,443 δισ. ευρώ σημειώθηκε, σύμφωνα με τα στοιχεία Εκτέλεσης του Κρατικού Προϋπολογισμού για το διάστημα Ιανουαρίου - Απριλίου 2023, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 869 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 799 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2022.
NEWSROOM /
κτίριο Τράπεζα της Ελλάδος

ΤτΕ: Στα 3,7 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου

Σε πλεόνασμα 3,7 δισ. ευρώ διαμορφώθηκε το πρωτογενές αποτέλεσμα του κρατικού προϋπολογισμού το δίμηνο Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου, από 417 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2022.
NEWSROOM /