ΚΡΙΣΗ

Μαγαζιά στην Κίνα

Βαθαίνει η κρίση στις Κινεζικές επιχειρήσεις - Εξαίρεση οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Πέρυσι, η Κίνα και η Ιαπωνία έδιναν μάχη για την πρώτη θέση στις εξαγωγές αυτοκινήτων, ενώ η Κινεζική βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων, BYD ξεπέρασε την Tesla.
ΚΛΕΙΩ ΝΙΚΟΛΑΟΥ /
Joe Biden-Φωτογραφία AP

Μπάιντεν: Η Τραπεζική κρίση δεν έχει τελειώσει ακόμη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είπε σήμερα ότι έχει κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να αντιμετωπίσει την τραπεζική κρίση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές, αλλά προειδοποίησε πως η κρίση «δεν έχει τελειώσει ακόμη».
NEWSROOM /
Ο Γιώργος Γεωργαντάς

Γεωργαντάς: Δεν υπάρχει κανένα θέμα επισιτιστικής ασφάλειας στην Ελλάδα

Κανένα πρόβλημα δεν πρόκειται να υπάρξει στην επισιτιστική ασφάλεια της Ελλάδας ούτε στην εφοδιαστική της αλυσίδα, εξαιτίας της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, δύο χώρες που αποτελούν τους σημαντικότερους εξαγωγείς δημητριακών παγκοσμίως, όπως διαβεβαιώνουν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και από την αγορά.
NEWSROOM /
Εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι αντιμετώπισαν επισιτιστικές κρίσεις το 2021

Εκατομμύρια περισσότεροι άνθρωποι αντιμετώπισαν επισιτιστικές κρίσεις το 2021

Οι συγκρούσεις, οι οικονομικές κρίσεις και τα ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που αντιμετωπίζουν επισιτιστικές κρίσεις κατά ένα πέμπτο φθάνοντας τον περασμένο χρόνο τα 193 εκατομμύρια --δηλαδή σχεδόν 40 εκατομμύρια άνθρωποι περισσότεροι σε σχέση με το 2020 ή αύξηση 20%-- και η κατάσταση θα επιδεινωθεί χωρίς την επείγουσα ανάληψη δράσης "σε μαζική κλίμακα", όπως ανακοίνωσε μια ανθρωπιστική υπηρεσία.
NEWSROOM /
evergrande

Ebury: Τι θα σήμαινε μία πιθανή κατάρρευση της Evergrande για τις αγορές;

Οι αναλυτές της εταιρείας διεθνών πληρωμών Ebury εξηγούν ποιος μπορεί να είναι ο αντίκτυπος από τη συνεχιζόμενη κατάρρευση του κορυφαίου κατασκευαστή ακινήτων της Κίνας, Evergrande για τις χρηματοπιστωτικές αγορές αυτόν τον μήνα.
NEWSROOM /
Γερμανία: «Καμπανάκι» για σοβαρή τραπεζική κρίση το 2021

Γερμανία: «Καμπανάκι» για σοβαρή τραπεζική κρίση το 2021

Για χιλιάδες πτωχεύσεις και έως και το 25% των επιχειρηματικών δανείων να μην εξυπηρετούνται, λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού, προειδοποιεί ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου του Λάιμπνιτς.
NEWSROOM /
Σύμβουλοι μάνατζμεντ: Πόσο βλέπουν να διαρκεί η κρίση-Οι διανοιγόμενες ευκαιρίες

Σύμβουλοι μάνατζμεντ: Πόσο βλέπουν να διαρκεί η κρίση-Οι διανοιγόμενες ευκαιρίες

Βελτιώθηκαν αισθητά το δεύτερο τρίμηνο του έτους, οι προσδοκίες των συμβούλων μάνατζμεντ για την πορεία της οικονομίας τους επόμενους δώδεκα μήνες, μετά τη δραματική επιδείνωση που είχε καταγραφεί στο τέλος Μαρτίου 2020.
NEWSROOM /