Χρυσός: Στα 2.023 δολάρια εν αναμονή των ενδείξεων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

NEWSROOM
χρυσός
Φωτό: Shutterstock

Οι αγορές αναμένουν τις ενδείξεις για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Οι τιμές του χρυσού παραμένουν αμετάβλητες τη Δευτέρα, ο όγκος συναλλαγών είναι αδύναμος αδύναμες λόγω των αργιών στην Ασία και οι αγορές αναμένουν τα σχόλια μιας σειράς αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ σε μια εβδομάδα γεμάτη δεδομένα για την αμερικανική οικονομία.

Η τιμή spot του χρυσού διατηρείται στα 2.023,03 δολάρια ανά ουγγιά, διαπραγματευόμενη σε στενό εύρος 5 δολαρίων.

«Κρίσιμο» το επίπεδο των 2.000 δολαρίων

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον χρυσό διατηρούνται επίσης σταθερά στα 2.037,10 δολάρια ανά ουγγιά.

Ο μεγάλος κίνδυνος για την τιμή του χρυσού αυτή την εβδομάδα είναι ο δείκτης τιμών καταναλωτή (ΔΤΚ) -αν αυτός έχει αποκλιμακωθεί περαιτέρω, θα μπορούσε να υπάρξει μια δοκιμή του επιπέδου των 2.000 δολαρίων.

Οι συναλλαγές είναι ισχνές κατά τις ασιατικές ώρες διαπραγμάτευσης λόγω των αργιών της αγοράς στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ, την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, τη Σιγκαπούρη, την Ταϊβάν, το Βιετνάμ και τη Μαλαισία, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Με το βλέμμα στις ΗΠΑ


Οι αγορές θα εστιάσουν στα στοιχεία για τον αμερικανικό δείκτη τιμών καταναλωτή την Τρίτη, τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις την Πέμπτη και τα στοιχεία για τον δείκτη τιμών προϊόντων (PPI) την Παρασκευή, ενώ αναμένουν επίσης τις παρατηρήσεις των αξιωματούχων της Fed αυτή την εβδομάδα.

Αρκετοί αξιωματούχοι της Fed, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου Τζερόμ Πάουελ, δήλωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι θέλουν να δουν περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να μειώνεται προτού μειώσουν τα επιτόκια.

ΣΧΕΤΙΚΑ