Χρυσός: Koντά στα ιστορικά υψηλά - Στα 2.255 δολάρια ανά ουγγιά

NEWSROOM
Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock

Το θετικό μομέντουμ για τον χρυσό συνεχίζεται.

Ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 2.276 δολάρια ανά ουγγιά την Τρίτη, με άνοδο 0,80%.

Εν μέσω μιας παύσης στην άνοδο του δολαρίου ΗΠΑ, των αδύναμων αποδόσεων των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου και της επιφυλακτικής διάθεσης της αγοράς, η τιμή του χρυσού κινείται ανοδικά, καθώς οι έμποροι αναμένουν τα στοιχεία JOLTS για το άνοιγμα θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ και τα σχόλια της Fed για τον πληθωρισμό και την επιτοκιακή πολιτική.

Με το βλέμμα στην Fed

Η επανεμφάνιση των προβλημάτων στην αγορά ακινήτων της Κίνας και οι αυξανόμενοι κίνδυνοι παρέμβασης στην ιαπωνική αγορά συναλλάγματος κρατούν τους επενδυτές σε εγρήγορση, ενισχύοντας το κλίμα γύρω από το δολάριο ΗΠΑ, παρόλο που οι αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου αντιστρέφουν μέρος του ράλι της Δευτέρας.

Το δολάριο ΗΠΑ σημείωσε ράλι παράλληλα με τις αποδόσεις των ομολόγων του αμερικανικού δημοσίου, αφού οι αγορές περιόρισαν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) τον Ιούνιο, λόγω των ισχυρότερων του αναμενόμενου στοιχείων ISM Manufacturing PMI και Price Paid των ΗΠΑ.

«Ο ISM ανακοίνωσε ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI αυξήθηκε στο 50,3 τον περασμένο μήνα, την υψηλότερη και πρώτη μέτρηση πάνω από το 50 από τον Σεπτέμβριο του 2022, από 47,8 τον Φεβρουάριο. Η ανάκαμψη έβαλε τέλος σε 16 συνεχόμενους μήνες συρρίκνωσης στη μεταποίηση», σύμφωνα με το Reuters.

Οι αγορές τιμολογούν τώρα 58% πιθανότητα μείωσης των επιτοκίων της Fed τον Ιούνιο, από 68% που ήταν πριν από την ανακοίνωση του αμερικανικού PMI, σημειώνει το FX Street.

Το ενδιαφέρον εστιάζεται τώρα σε μια σειρά από αξιωματούχους της Fed που πρόκειται να μιλήσουν στις αντίστοιχες εκδηλώσεις τους αργότερα την Τρίτη για νέα στοιχεία σχετικά με τις προοπτικές των επιτοκίων της Fed, ειδικά μετά τη δήλωση του προέδρου της Fed Jerome Powell την Παρασκευή ότι «η οικονομία είναι ισχυρή» και ότι «δεν υπάρχει βιασύνη για μείωση των επιτοκίων».

ΣΧΕΤΙΚΑ