ΕΠΙΤΟΚΙΑ

Τα γραφεία της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη

ΕΚΤ: Στον Σεπτέμβριο στρέφεται η προσοχή επενδυτών και αποταμιευτών για τη μείωση των επιτοκίων

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα επικρίθηκε έντονα πριν από δύο και πλέον χρόνια ότι απέτυχε να προβλέψει την εκτίναξη του πληθωρισμού, πρωτόγνωρη για τα δεδομένα στην εποχή του ευρώ, καθυστερώντας έτσι τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και τον περιορισμό των αυξήσεων στις τιμές.
NEWSROOM /
Οι κεντρικές εγκαταστάσεις της ΕΚ στη Φρανκφούρτη

ΕΚΤ: Διατήρησε σταθερά τα επιτόκια μετά την μείωση του Ιουνίου

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε σταθερά τα επιτόκια, μετά τη μείωσή τους τον Ιούνιο, για πρώτη φορά από τον Σεπτέμβριο του 2019. Η συγκράτηση έγινε εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με την υποκείμενη δυναμική του πληθωρισμού, ιδίως προερχόμενη από την αγορά εργασίας, η οποία έχει επιβαρύνει την αποφασιστικότητα της κεντρικής τράπεζας να ξεκινήσει μια ταχεία πορεία μειώσεων.
NEWSROOM /
Taylor Swift

Το «φαινόμενο» Taylor Swift επηρεάζει τον πληθωρισμό στην Βρετανία

Οι υπεύθυνοι για τη διαμόρφωση των επιτοκίων της Τράπεζας της Αγγλίας μπορεί να έχουν μπροστά τους ένα νέο «αίνιγμα» καθώς αναζητούν ενδείξεις ότι ο πληθωρισμός των υπηρεσιών έχει ψυχθεί αρκετά ώστε να ανοίξει η πόρτα για μειώσεις των επιτοκίων -πώς να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο Taylor Swift.
NEWSROOM /
Σημαίες της ΕΚΤ και της ΕΕ

Πληθωρισμός και πολιτικές «αναταράξεις» στο μικροσκόπιο των κεντρικών τραπεζών -Πότε θα μειώσουν τα επιτόκια ΕΚΤ και Fed

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα υιοθετήσει μια μετρημένη προσέγγιση στη μείωση των επιτοκίων, καθώς οι πολιτικές αναταραχές ανοίγουν μια σειρά από κινδύνους για την επιστροφή του πληθωρισμού στο 2%, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg μεταξύ αναλυτών.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ /
Τα γραφεία της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη

Σε ετοιμότητα η ΕΚΤ για το αποτέλεσμα των γαλλικών εκλογών - Ισχυρή βούληση για νέες μειώσεις επιτοκίων

Όλα τα σενάρια για την επόμενη μέρα των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία βρίσκονται στο τραπέζι των συσκέψεων στον εμβληματικό πύργο της ΕΚΤ στη Φρανκφούρτη. Κοινή συνισταμένη των αναλύσεων είναι ότι το αποτέλεσμα της γαλλικής κάλπης θα είναι μία καθοριστική παράμετρος για το πώς θα συμπεριφερθεί η γαλλική και ευρύτερα η ευρωπαϊκή αγορά ομολόγων από τη Δευτέρα, αν και επικρατεί αισιοδοξία ότι δεν θα επαληθευτούν τα χειρότερα ενδεχόμενα.
NEWSROOM /
Αγορές

Διεθνείς αγορές: Ο πολιτικός κίνδυνος στις δυο πλευρές του Ατλαντικού θολώνει το επενδυτικό κλίμα

Σε αχαρτογράφητα νερά εισήλθαν οι αγορές στο δεύτερο εξάμηνο του 2024. Η νέα χρονιά ξεκίνησε με ενσωματωμένη την προσδοκία μία ταχείας μείωσης των επιτοκίων, η οποία εμφανίζεται να καθυστερεί.
NEWSROOM /
Ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας

Στουρνάρας: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για δυο επιπλέον μειώσεις επιτοκίων

Ο Γιάννης Στουρνάρας, μιλώντας στο πρώτο πρόγραμμα, υποστήριξε ότι είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί μια ή και δυο επιπλέον μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ, μετά από αυτή πριν από ένα μήνα.
NEWSROOM /
Ο πρόεδρος της Fed

Πάουελ (Fed): Χαρούμενος με την πρόοδο που έχουμε κάνει , αλλά θέλουμε περισσότερα για να μειώσουμε τα επιτόκια

Ο πρόεδρος της Fed, Τζερόμ Πάουελ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στο μέτωπο του πληθωρισμού το προηγούμενο έτος, αλλά τόνισε ότι θέλει να δει περισσότερα προτού είναι αρκετά σίγουρος για να αρχίσουν οι μειώσεις επιτοκίων.
NEWSROOM /