Η ροή του λόγου του 17χρονου Γιάννη διακόπτεται, καθώς αδυνατεί να βρει τη λέξη που ψάχνει. Θα του ήταν ευκολότερο να εκφραστεί με ένα συνοφρυωμένο emoji.
Το 2023, το 25,7% των νέων Ευρωπαίων (ηλικίας 15-29 ετών) εργαζόταν κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Ενώ το 71,4% παρέμεινε εκτός του εργατικού δυναμικού, το 2,9% ήταν διαθέσιμο για απασχόληση και αναζητούσε ενεργά εργασία.
Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, λήγει η υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για 25.000 νέους, καθώς έχουν ήδη καλυφθεί 21.000 θέσεις, δηλαδή το 84%.
Στην Αθήνα θα χτυπήσει τον Ιούλιο η «καρδιά» της ευρωπαϊκής μαθητικής και φοιτητικής επιχειρηματικότητας, καθώς το Junior Achievement Greece φιλοξενεί για πρώτη φορά τον μεγαλύτερο διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας της Ευρώπης «JA Europe/Gen-E 2025».
Περισσότεροι από 20.000 νέοι έχουν ήδη ξεκινήσει τη συμμετοχή τους στο νέο «Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών» της ΔΥΠΑ που ξεκίνησε τον Ιούνιο. Συγκεκριμένα, έως σήμερα συνολικά 20.116 νέοι έχουν υπογράψει συμφωνητικά με επιχειρήσεις και έχουν ξεκινήσει τη δράση.
Η επίσημη λειτουργία του «Safe Youth», του panic button για τους νέους, ξεκινά σήμερα Δευτέρα 11/11, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
«Τη Δευτέρα είναι η επίσημη έναρξη λειτουργίας του "Safe Youth", του panic button για τους νέους. Το "Safe Youth" είναι σύνθετο, περιέχει πάρα πολλές χρήσεις, ελπίζω πάρα πολύ χρήσιμο εργαλείο», ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για την Υποστήριξη των Νέων ηλικίας 18-29 στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και Ηπείρου» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020», ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ανακοινώνει σήμερα την έναρξη υποβολής αιτήσεων των δυνητικά ωφελούμενων.
Οι νέοι στην Ελλάδα εγκαταλείπουν το πατρικό τους σπίτι μετά τα 30 χρόνια, ενώ στην ΕΕ το εγκαταλείπουν -κατά μέσο- όρο μετά τα 26, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.