fbpxΑνακοίνωση εργαζομένων της ΕΛΒΟ για τις μετατάξεις τους | Economistas.gr Skip to main content

Ανακοίνωση εργαζομένων της ΕΛΒΟ για τις μετατάξεις τους

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι εργαζόμενοι τις ΕΛΒΟ

Τη διαβεβαίωση ότι το Σωματείο Εργαζομένων στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) "θα συνεχίσει τις ενέργειες, ώστε η διαδικασία της μετακίνησης του προσωπικού της εταιρίας (στο πλαίσιο των μετατάξεων) να ολοκληρωθεί επιτυχώς για το σύνολο των συναδέλφων, αμέσως μετά την ορκωμοσία της κυβέρνησης, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου" δίδουν με σημερινή ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι. Παράλληλα εκφράζουν τις ευχαριστίες τους σε όλους όσοι συνέβαλαν στην εξέλιξη και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μετατάξεων ενός σημαντικού μέρους του προσωπικού της ΕΛ.Β.Ο.

Όπως υπενθυμίζεται στην ανακοίνωση, η ΕΛ.Β.Ο. τελεί σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης από την 27η Ιανουαρίου 2014. "Αποτέλεσμα αυτής της καταστροφικής πολιτικής επιλογής για την εταιρεία, υπήρξε ο μαρασμός και ταυτόχρονα  η παραγωγική και εμπορική της απαξίωση. Όλα τα προηγούμενα χρόνια το Σωματείο των εργαζομένων προσπάθησε με συνεχείς παρεμβάσεις του προς όλο το φάσμα πολιτικών φορέων να επισημάνει την αναγκαιότητα της επανεκκίνησης του εργοστασίου κάτω από ένα καθεστώς ενιαίου δημόσιου αμυντικού φορέα.

Πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι η ΕΛ.Β.Ο. μπορεί και πρέπει να συνεχίσει να παράγει προς όφελος της Άμυνας και της Ελληνικής  Οικονομίας γενικότερα, φθηνά και ποιοτικά οχήματα είτε αυτά εξυπηρετούν τις ένοπλες δυνάμεις είτε την κάλυψη αναγκών σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ή πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα κ.λ.π"

υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι.

"Δυστυχώς", προσθέτουν, "η ΕΛ.Β.Ο. συνεχίζει σε καθεστώς εκκαθάρισης  και παράλληλα  συρρικνώνεται  το προσωπικό  αριθμώντας σήμερα τους 300 εργαζόμενους από 1200 εργαζόμενους το 2000. Οι εργαζόμενοι της ΕΛ.Β.Ο. βιώνοντας την παραπάνω κατάσταση βρίσκονται σε μόνιμη συνθήκη  εργασιακής ανασφάλειας και φόβου απώλειας  της θέσεως εργασίας, έχοντας ο καθένας από εμάς  τουλάχιστον είκοσι χρόνια προϋπηρεσίας στην εταιρεία".

Οι εργαζόμενοι υπενθυμίζουν ότι με το άρθρο 40 του νόμου 4440 το οποίο ψηφίστηκε στις 2/12/2016 (και δεν καταψηφίστηκε από καμία κοινοβουλευτική ομάδα), δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους  στην ΕΛ.Β.Ο. όπως και σε εργαζόμενους σε άλλες τρεις εταιρείες του Ελληνικού δημοσίου οι οποίες αντιμετώπιζαν παρόμοια με την ΕΛ.Β.Ο. προβλήματα να μεταταχθούν σε  άλλους φορείς του δημοσίου.

"Με την παρούσα ανακοίνωση θα θέλαμε να απευθύνουμε δημοσίως τις ευχαριστίες μας σε όλους όσους συνέβαλαν. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το προσωπικό, τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους πολιτικούς προϊστάμενους  του  Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης την υπουργό Μ. Ξενογιαννακοπούλου, τον γενικό γραμματέα  Γρ.  Θεοδωράκη και τον ειδικό σύμβουλο Σ. Τσουκαλά" καταλήγει η ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πιτσιόρλας: Εντός 10ημέρου ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ
Στο επόμενο 10ήμερο αναμένεται να προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την πώληση της ΕΛΒΟ σε στρατηγικό επενδυτή, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Πιτσιόρλας: Εντός 10ημέρου ο διαγωνισμός για την ΕΛΒΟ
Διψήφια άνοδος για τα έσοδα του ΟΑΣΑ
Από το δεύτερο εξάμηνο του 2018, οπότε εντατικοποιήθηκε το κλείσιμο των πυλών και εφαρμόστηκε το μέτρο της εισόδου από την μπροστινή πόρτα σε λεωφορεία και τρόλεϊ, τα έσοδα του ΟΑΣΑ διαγράφουν έντονα ανοδική πορεία.
Διψήφια άνοδος για τα έσοδα του ΟΑΣΑ
ΓΣΕΕ: Να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων
Σε δήλωση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης για την εργασία και την κοινωνική ασφάλιση προχώρησε η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι απαιτούνται στοχευμένα μέτρα προστασίας της εργασίας και της κοινωνικής ασφάλισης.
ΓΣΕΕ: Να προστατευτούν τα δικαιώματα των εργαζομένων
Ο Γ. Βρούτσης καταργεί τον βάσιμο λόγο απόλυσης
Υπογράφεται σήμερα από τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση η εγκύκλιος που καταργεί τον βάσιμο λόγο απόλυσης και έτσι κανένας εργοδότης δεν είναι υποχρεωμένος να δικαιολογεί γιατί απολύει τον εργαζόμενό του.
Ο Γ. Βρούτσης καταργεί τον βάσιμο λόγο απόλυσης
Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Νέα σύνθεση του ΔΣ
Το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι ορίστηκε η νέα σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Πρόεδρος ορίστηκε ο Δημ. Σταμάτης.
Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων: Νέα σύνθεση του ΔΣ
Eρευνα ΣΕΒ: Προτάσεις για αντιστροφή του brain drain
Την παροχή από τις επιχειρήσεις στοχευμένων πακέτων επαναπατρισμού με οικονομικά ή άλλα κίνητρα για την αντιστροφή του brain drain και τη μετατροπή του σε brain gain προτείνει μεταξύ άλλων ο ΣΕΒ σε σχετική έρευνα.
Eρευνα ΣΕΒ: Προτάσεις για αντιστροφή του brain drain