Πέτσας: Φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό

NEWSROOM
Πέτσας: Φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό
Ο Στ. Πέτσας / ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Καθώς πλησιάζουμε το Πάσχα, αντιλαμβανόμαστε ότι φέτος είναι αλλιώς. Δεν είναι όπως κάθε χρόνο. Γιατί φέτος δεν θα κάνουμε Πάσχα στο χωριό, δεν θα ψήσουμε τα αρνιά στις αυλές μας, δεν θα επισκεφθούμε τις Εκκλησιές μας. Θα το γιορτάσουμε μένοντας σπίτι και με πίστη ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε μέρες και χρόνια να γιορτάζουμε. Καμία μέρα, όμως, δεν θα είναι η ίδια τα επόμενα χρόνια αν από την επιπολαιότητά μας χάσουμε έναν άνθρωπο που αγαπάμε. Μένουμε σπίτι» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Για τα μέτρα ανάσχεσης του κορωνοϊού είπε ότι μετά τη διακοπή των πτήσεων με Ιταλία, Ισπανία, Τουρκία, και Ηνωμένο Βασίλειο, από χθες Κυριακή, διακόπηκαν όλες οι πτήσεις από και προς την Ολλανδία. Διακόπηκαν, επίσης, οι πτήσεις από τη Γερμανία που δεν έχουν προορισμό την Αθήνα. Ταυτόχρονα διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει γενικός επαναπατρισμός Ελλήνων που βρίσκονται στο εξωτερικό, γιατί προτεραιότητα είναι η Δημόσια Υγεία. «Επαναπατρισμοί θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο για συμπολίτες μας που είτε έχουν άμεση ανάγκη υγειονομικής φροντίδας, είτε δεν έχουν πού να μείνουν, είτε είναι εγκλωβισμένοι από πτήσεις transit» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο σύστημα υγείας ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι αυξήθηκαν οι Μ.Ε.Θ., και σήμερα ξεπερνούν τις 870, δηλαδή αύξηση κατά 54% είπε και πρόσθεσε ότι οι εγκρίσεις για την πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού είναι 4.200, υπερδιπλάσιοι δηλαδή από την αρχική έγκριση των 2.000 προσλήψεων. Περίπου 2.000 εξ' αυτών έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία και οι υπόλοιποι αναλαμβάνουν τις επόμενες ημέρες.

Αναφερόμενος στα μέτρα στήριξης της οικονομίας, ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι η Ελλάδα σήμερα μετέχει, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, απαλλάχθηκε, ύστερα από την απόφαση του Eurogroup από τη δέσμευση για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του Α.Ε.Π. το 2020 και καλύπτεται από την απόφαση του Ecofin για ενεργοποίηση της γενικής «ρήτρας διαφυγής» του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Παράλληλα παραμένει, όπως σημείωσε, το αίτημα του πρωθυπουργού και άλλων οκτώ ευρωπαίων ηγετών για ακόμη πιο τολμηρές κοινές πολιτικές, όπως είναι η έκδοση ειδικού ευρωομολόγου.

«Μπροστά στην μεγαλύτερη κρίση από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, μπροστά στην ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία και την πρωτόγνωρη παράλυση της οικονομικής δραστηριότητας, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώνει τη φωνή του με τους ηγέτες που πιστεύουν ότι η Ευρώπη μπορεί και οφείλει να κάνει περισσότερα για να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Ευρωπαίων πολιτών, να στηρίξει την απασχόληση και την οικονομική δραστηριότητα» είπε.

Για τα οικονομικά μέτρα σε εθνικό επίπεδο, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός, ενέκρινε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού το οποίο ανακοίνωσαν σήμερα οι συναρμόδιοι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ