Νέα ευκαιρία για τη ρύθμιση 120 δόσεων

NEWSROOM
Νέα ευκαιρία για τη ρύθμιση 120 δόσεων
Φωτογραφία: Shutterstock

Μια ακόμη ευκαιρία θα έχουν οι φορολογούμενοι που υπήχθησαν στη ρύθμιση 120 δόσεων και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού έχασαν κάποιες δόσεις.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΥΠΟΙΚ, η διευκόλυνση αφορά οφειλέτες που επλήγησαν από την πανδημία και δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις της ρύθμισής τους και την απώλεσαν το διάστημα Μαρτίου – Σεπτεμβρίου 2020.

Αυτή η κατηγορία των οφειλετών θα συνεχίσει να πληρώνει κανονικά τη ρύθμιση, η οποία θα αναβιώσει με όλα τα ευεργετήματά της. Οι δόσεις που δεν καταβλήθηκαν θα προστεθούν στην «ουρά», δηλαδή θα εξοφληθούν στο τέλος της ρύθμισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το MEGA, αν για παράδειγμα υπάρχει ένα υπόλοιπο 50 δόσεων, οι 2-3 δόσεις που χάθηκαν θα προστεθούν στο τέλος της ρύθμισης. Αυτό που απομένει είναι να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση και να

ανοίξει το σύστημα ώστε να πληρωθούν οι δόσεις που δεν έχουν καταβληθεί. Σε αυτή τη φάση, κατά την ίδια πηγή, για όσους έχουν χάσει δόσεις, στο σύστημα εμφανίζεται ότι η ρύθμιση έχει χαθεί.

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ωστόσο -πιθανώς και εντός της εβδομάδας, η πλατφόρμα θα διορθωθεί ώστε να εμφανίζεται η ρύθμιση ως εν ισχύ.

Να σημειωθεί πως οι φορολογούμενοι που -είτε επλήγησαν από την πανδημία είτε όχι- είχαν ενήμερη πάγια ρύθμιση την 1η Νοεμβρίου 2019 και την έχασαν, δεν θα μπορούν να ρυθμίσουν ξανά τις οφειλές τους. Η συγκεκριμένη κατηγορία οφειλετών, ωστόσο, αποκτά πλέον τη δυνατότητα να εντάξει τις οφειλές τις στην πάγια ρύθμιση των 24 ή 48 δόσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ