Τουρισμός -Ζαχαράκη: Σε καλό δρόμο οι τεχνικές συζητήσεις με τη Βρετανία

NEWSROOM
Τουρισμός -Ζαχαράκη: Σε καλό δρόμο οι τεχνικές συζητήσεις με τη Βρετανία
Το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» / Eurokinissi

Συνεχίζονται και προχωρούν καλά οι τεχνικές συζητήσεις της χώρας μας για τον τουρισμό με τη Βρετανία, τόνισε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη στην εκπομπή «Ειδικές Αποστολές» της ΕΡΤ.

Με τη Μεγάλη Βρετανία γίνεται ένας ανοικτός διάλογος με αρκετά δεκτική τη βρετανική κυβέρνηση και επίσης μια στρατηγική της Ελλάδας να δώσει και στη βρετανική κοινή γνώμη όλα τα στοιχεία που καθιστούν τη χώρα μας ως ασφαλή προορισμό, υπογράμμισε. Επίσης, σημείωσε πως η Ελλάδα έχει μια αρχική συμφωνία με το Ισραήλ και ανέφερε πως αποτελεί οδηγό και για τις συζητήσεις και με άλλες χώρες. Παράλληλα, η κυρία Ζαχαράκη αναφέρθηκε στις συζητήσεις εντός της ΕΕ για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού. Επιπλέον, η κυρία Ζαχαράκη ανέφερε ότι φέτος υπάρχουν πολλές μεταβλητές, πάρα πολλές συνιστώσες, οι οποίες συνδέονται με την ταχύτητα, την επίσπευση στο κομμάτι του εμβολιασμού, το κομμάτι των ελέγχων με τα τεστ COVID, αλλά και τους κοινούς κανόνες για το πώς θα μετακινούνται οι ταξιδιώτες.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος δήλωσε στην εκπομπή ότι οι προσδοκίες είναι καλύτερες φέτος, σημειώνοντας ότι ο στόχος για το 2021 είναι στο 50%. Ο κ. Ρέτσος επισήμανε πως είναι ανάγκη να ανακοινωθεί το πλαίσιο και η ημερομηνία που θα ανοίξουμε ως χώρα. Για πολλούς λόγους αυτή η αναγγελία έχει σημασία να γίνει γρήγορα, είπε ο κ. Ρέτσος. Η χώρα μας διατηρεί ένα πολύ ισχυρό brand παγκοσμίως και επίσης είναι σε θέση να κεφαλαιοποιήσει την πολύ καλή περσινή της συμπεριφορά, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ.

Στο μεταξύ η διευθύνουσα σύμβουλος της Grecotel Μάρι Δασκαλαντωνάκη τόνισε πως είναι ανάγκη η Ελλάδα να προχωρήσει γρήγορα σε διμερείς συμφωνίες. Σημείωσε πως πρέπει να ανακοινώσουμε το συντομότερο ημερομηνία που ανοίγει η χώρα μας. Για παράδειγμα, ανέφερε ότι η Κύπρος, η Τουρκία και η Μαγιόρκα ανοίγουν τον τουρισμό τους. Η Μαγιόρκα ανακοίνωσε πως θα ανοίξει για το Πάσχα των Καθολικών, προσέθεσε. «Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να συμπαρασταθεί και να βοηθήσει την πολιτεία να ανοίξουμε. Είμαστε έτοιμοι» υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ