Δώρο Πάσχα 2021: Πότε θα δοθεί - Τι θα γίνει με όσους είναι σε αναστολή

NEWSROOM
Χαρτονομίσματα
Χαρτονομίσματα/ Φωτογραφία INTIME NEWS

Υπό φυσιολογικές συνθήκες το δώρο Πάσχα πρέπει να καταβληθεί την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021. Ωστόσο δεν αποκλείεται η πληρωμή του να πάρει παράταση ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Αναφορικά με το πόσα χρήματα θα λάβει ο καθένας, οι χαμένοι είναι αυτοί που ήταν σε αναστολή από την 1/1/2021 μέχρι τις 30 Απριλίου. Όσοι ήταν σε καθεστώς αναστολής θα λάβουν δώρο με βάση τα 534. Σε περίπτωση που ο κανονικός μισθός τους ήταν μεγαλύτερος τότε θα έχουν “χασούρα”.

Το ίδιο ισχύει και για όσους εργαζόμενους ήταν σε αναστολή για ένα χρονικό διάστημα. Όσες μέρες δεν εργάστηκαν κανονικά, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η απώλεια στα χρήματα που θα λάβουν. Σε αυτή την περίπτωση οι εργαζόμενοι θα λάβουν το δώρο σε δυο δόσεις. Πρώτα από τον εργοδότη και στη συνέχεια την αναλογία δώρου για τις μέρες της αναστολής από το Κράτος.

Για παράδειγμα:

Ένας μισθωτός που κανονικά αμείβεται με 1.000 ευρώ δικαιούται δώρο 500 ευρώ. Αν βρίσκεται σε αναστολή τουλάχιστον μέχρι τις 16 Μαρτίου 2021 τότε θα πρέπει να λάβει από τον εργοδότη του 183 ευρώ και από το κράτος περίπου 162 ευρώ με βάση τα 534 της αποζημίωσης ειδικού σκοπού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι εργαζόμενοι δεν μπήκαν ποτέ σε καθεστώς αναστολής, θα λάβουν κανονικά πλήρες δώρο Πάσχα από την επιχείρηση στην οποία εργάζονται.

ΣΧΕΤΙΚΑ