Συντάξεις Μαΐου: Την Παρασκευή αρχίζουν οι πληρωμές

NEWSROOM
Ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ
Ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ/ Φωτογραφία Eurokinissi

Στο τέλος της εβδομάδας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των συντάξεων Μαΐου. Συγκεκριμένα οι δικαιούχοι θα αρχίσουν να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από την Παρασκευή 23 Απριλίου.

Η αρχή θα γίνει με τις συντάξεις του πρώην ΙΚΑ που θα πιστωθούν σε δυο διαφορετικές ημέρες. Οι πληρωμές θα γίνουν ανάλογα με τον ΑΜΚΑ των συνταξιούχων. Η καταβολή των χρημάτων σε όλους τους δικαιούχους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 29 Απριλίου.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε την πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων την ίδια ημέρα σε μόνιμη βάση.

Μετά την απόφαση στην συνεδρίαση της 8ης Απριλίου το πρόγραμμα πληρωμών των συντάξεων έχει ως εξής:

  • Στις  23 Απριλίου 2021, ημέρα  Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις  26 Απριλίου 2021, την Μεγάλη Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Απριλίου 2021, την Μεγάλη Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 28 Aπριλίου 2021, την Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. 
  • Στις 29 Απριλίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων από τον ΟΠΕΚΑ.
ΣΧΕΤΙΚΑ