Συντάξεις Μαΐου: Ξεκινάνε σήμερα οι πληρωμές

NEWSROOM
Πληρωμές συντάξεων μέσω ΑΤΜ
Πληρωμές συντάξεων μέσω ΑΤΜ/ Φωτογραφία Eurokinissi

Από σήμερα, Παρασκευή 23 Απριλίου, οι συνταξιούχοι θα αρχίσουν να βλέπουν χρήματα στους λογαριασμούς τους. Μέσα στη μέρα θα γίνει η καταβολή των χρημάτων στους συνταξιούχους του πρώην ΙΚΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ποσά θα δοθούν σε δυο ημερομηνίες ανάλογα με τον ΑΜΑΚ.

Οι πληρωμές θα συνεχιστούν μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα και όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν λάβει τη σύνταξή τους μέχρι τις 29 Απριλίου. Εκείνη τη μέρα πληρώνονται οι συντάξεις των ανασφάλιστων υπερηλίκων από τον ΟΠΕΚΑ.

Θυμίζουμε ότι το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ αποφάσισε την πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων την ίδια ημέρα σε μόνιμη βάση.

Μετά την απόφαση στην συνεδρίαση της 8ης Απριλίου το πρόγραμμα πληρωμών των συντάξεων έχει ως εξής:

  • Στις  23 Απριλίου 2021, ημέρα  Παρασκευή θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ) που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις  26 Απριλίου 2021, την Μεγάλη Δευτέρα θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές συντάξεις των μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις Τράπεζες και τον ΟΤΕ)  που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Απριλίου 2021, την Μεγάλη Τρίτη θα καταβληθούν οι κύριες και επικουρικές  συντάξεις των μη-μισθωτών (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 28 Aπριλίου 2021, την Μεγάλη Τετάρτη θα καταβληθούν κύριες και επικουρικές  συντάξεις του Δημοσίου, του τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΔΕΗ. 
  • Στις 29 Απριλίου 2021, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων από τον ΟΠΕΚΑ.
ΣΧΕΤΙΚΑ