Τζεντιλόνι: H ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παραμένει ισχυρή τουλάχιστον και για το 2022

NEWSROOM
Τζεντιλόνι: H ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παραμένει ισχυρή τουλάχιστον και για το 2022
Ο Πάολο Τζεντιλόνι / AP Images

«H ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας παραμένει ισχυρή τουλάχιστον και για το 2022», δήλωσε ο επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε σήμερα στις Βρυξέλλες, παρουσιάζοντας τις φθινοπωρινές οικονομικές προβλέψεις της Επιτροπής.

Κληθείς να σχολιάσει το υψηλό επίπεδο ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, ο Π. Τζεντιλόνι απάντησε ότι συνδέεται με διαφορετικούς παράγοντες. Επισήμανε την πολύ θετική προοπτική για τα βασικά στοιχεία της ζήτησης, κυρίως της ιδιωτικής κατανάλωσης και του ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου και υπογράμμισε την «πολύ καλή ανάκαμψη στον τουρισμό» που είναι πολύ σημαντική για την ελληνική οικονομία.

Σχετικά με τον πληθωρισμό, είπε ότι το επίπεδό του είναι πολύ διαφοροποιημένο μεταξύ των κρατών-μελών και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Επιτροπής, η Ελλάδα σε σχέση με άλλες χώρες έχει χαμηλό επίπεδο πληθωρισμού.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, ο πληθωρισμός στην Ελλάδα αναμένεται να κορυφωθεί το 2022, φθάνοντας στο 1% (έναντι 2,4% στην ευρωζώνη) και προβλέπεται να υποχωρήσει στο 0,4% το 2023 (έναντι 1,4% στην ευρωζώνη), καθώς οι τιμές της ενέργειας αναμένεται να μειωθούν σταδιακά.

ΣΧΕΤΙΚΑ