Πρωτογενές μηδενικό έλλειμμα για το 2022 ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας

NEWSROOM
Ο Χρήστος Σταϊκούρας στην εκδήλωση του ΥΠΟΙΚ με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα - Πρόοδος - Προοπτική»/ Φωτογραφία: EUROKINISSI
Ο Χρήστος Σταϊκούρας στην εκδήλωση του ΥΠΟΙΚ με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα - Πρόοδος - Προοπτική»/ Φωτογραφία: EUROKINISSI

Η Ελλάδα το 2022 κατάφερε να μηδενίσει το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην εκδήλωση του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα - Πρόοδος - Προοπτική».

Να σημειωθεί ότι η πρόβλεψη ήταν για πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1,5% του ΑΕΠ.

Σταϊκούρας: Κρατήσαμε όρθια την κοινωνία με μέτρα συνολικού ύψους 57 δις ευρώ

Ο υπουργός στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι μέσα στην 4ετία η κυβέρνηση κατάφερε να κρατήσει όρθια την κοινωνία και ζωντανή την οικονομία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετώπισε, όπως η πανδημία, η ενεργειακή κρίση κ.λπ. και αυτό επιτεύχθηκε με μέτρα που ανήλθαν συνολικά τα 57 δισ. ευρώ.

Σχετικά με την πορεία και την προοπτική της ελληνικής οικονομίας, ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι «πολίτες και πολιτεία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες την τελευταία τετραετία, καταφέραμε, συλλογικά, η οικονομία μας να διακρίνεται σήμερα, για υψηλή ανθεκτικότητα, μεγάλη πρόοδο και ισχυρή δυναμική, θέτοντας τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερα επιτεύγματα στο μέλλον».

Επισήμανε δε ότι «παρότι στηρίξαμε, και συνεχίζουμε να στηρίζουμε, γενναία την κοινωνία σε όλες τις κρίσεις, με το 3ο μεγαλύτερο πακέτο βοήθειας στην Ε.Ε., η χώρα μηδενίζει το πρωτογενές της αποτέλεσμα το 2022, και επιστρέφει στα πρωτογενή πλεονάσματα, λόγω της ισχυρής ανάπτυξης».

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας: «Ό,τι είπαμε, το κάναμε, χτίζοντας μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες». Μετά από 4 χρόνια σκληρής δουλειάς «σήμερα, μπορούμε να μιλάμε με έργα και πράξεις». Έργα όπως, μεταξύ άλλων, οι μειώσεις φόρων και ασφαλιστικών εισφορών, η γενναία στήριξη των πολιτών σε όλες τις κρίσεις με μέτρα άνω των 57 δισ. ευρώ, η ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος του πολίτη, η ενίσχυση της σταθερότητας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, η υλοποίηση αλλαγών που εκσυγχρονίζουν την χώρα, η υλοποίηση μιας συνετής δημοσιονομικής πολιτικής και μιας διορατικής εκδοτικής στρατηγικής, αλλά και η επιστροφή στην ευρωπαϊκή κανονικότητα που καθιστά απολύτως εφικτή την επίτευξη της επενδυτικής βαθμίδας εντός του 2023.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ