Σκρέκας: Τα 931 έχουν φτάσει τα προϊόντα της «Μόνιμης Μείωσης Τιμής»

NEWSROOM
Σκρέκας: Τα 931 έχουν φτάσει τα προϊόντα της «Μόνιμης Μείωσης Τιμής»
ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας

Στην πορεία της Κυβερνητικής Πρωτοβουλίας «Μόνιμη Μείωση Τιμής», αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στην εκπομπή «Στούντιο με Θέα», με τη Φαίη Μαυραγάνη

«Μέχρι και χθες συμπεριλαμβάνονταν 931 διαφορετικά προϊόντα από 77 εταιρείες», ανέφερε ενώ σχετικά με την επιβολή προστίμων ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι: «Από το σύνολο των 9 εκατ. ευρώ που έχουμε επιβάλλει έχουν εισπραχθεί ή βεβαιωθεί στη ΔΟΥ προς είσπραξη το 70%».

Ο υπουργός αναφέρθηκε, επίσης, στη συνάντηση που θα έχει, αύριο Δευτέρα 27 Νοεμβρίου με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος για την αντιμετώπιση φαινομένων αθέμιτων εμπορικών πρακτικών.

«Στην Κυβέρνηση θέλουμε να υπάρχουν όλες οι προσφορές που μπορεί να κάνει μια εταιρεία για να βοηθήσει να μειωθούν οι τιμές στα ράφια, αλλά θέλουμε αυτές οι προσφορές να είναι πραγματικές», είπε ο υπουργός και πρόσθεσε: «Μελετούμε μια μεταρρύθμιση σχετικά με τη λειτουργία της αγοράς και του εμπορίου με σκοπό τη θωράκιση του καταναλωτή απέναντι σε αθέμιτες εμπορικές πρακτικές. Ήδη έχουμε περάσει νομοθετικές διατάξεις που εφαρμόζονται για παραπλανητικές εκπτώσεις σε ρούχα, ηλεκτρικές συσκευές, σε αλυσίδες που πωλούν προϊόντα προσωπικής φροντίδας κ.α.»

ΣΧΕΤΙΚΑ