Μυρογιάννη από Capital Link: Η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό προορισμό για επενδύσεις

NEWSROOM
Akropolis

"Οι άριστες επιδόσεις της οικονομίας, η αύξηση του ονομαστικού ΑΕΠ, καθώς και η γεωπολιτική σταθερότητα και η μετατροπή της χώρας σε ενεργειακό κόμβο, αποτελούν τους βασικούς παράγοντες ανθεκτικότητας της Ελλάδας" τόνισε η Γενική Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του ΔΣ της Enterprise Greece, Μάιρα Μυρογιάννη, κατά τη συμμετοχή της στο 25ο Συνέδριο «Capital Link Invest in Greece Forum» στη Νέα Υόρκη.

Η κα Μυρογιάννη κατά την εισαγωγική της ομιλία στο πάνελ με τίτλο «Επενδύοντας στην Ελλάδα: φορολογικές μεταρρυθμίσεις και κίνητρα», αναφέρθηκε στην ανάκτηση από την Ελλάδα της επενδυτικής βαθμίδας μετά από δεκατρία χρόνια, σημειώνοντας παράλληλα ότι η χώρα βρίσκεται σε αναπτυξιακή πορεία, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό επίπεδο, γεγονός που προσφέρει ένα μεγάλο παράθυρο ευκαιρίας για επενδύσεις.

Ακόμη, υπογράμμισε τους οικονομικούς παράγοντες που δημιουργούν ευνοϊκές επενδυτικές προοπτικές, δηλαδή εισροές και άμεσες ξένες επενδύσεις. Έκανε δε ειδική μνεία σε κεφάλαια της ΕΕ που αναμένεται να τροφοδοτήσουν την ανάκαμψη. Τέλος, αναφέρθηκε και στις ευνοϊκές προβλέψεις που κυριαρχούν στη χρηματιστηριακή αγορά.

Συνολικά, η κυρία Μυρογιάννη έστειλε το μήνυμα ότι με δεδομένη την επιτυχημένη πορεία της οικονομικής ανάκαμψης και το φιλο-επενδυτικό περιβάλλον στη χώρα μας η Ελλάδα αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για επενδύσεις, χάρη στις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης, στη σταθερότητα του φιλικού προς την αγορά περιβάλλοντος και στη μετατροπή του οικονομικού παραδείγματος σε πιο εξωστρεφές και φιλελεύθερο μοντέλο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ