Eurostat: Στο 2,7% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο -2,2% στην ευρωζώνη

NEWSROOM
Καρότσι του σουπερ μάρκετ
Καρότσι σε σούπερ μάρκετ / Φωτογραφία INTIME NEWS

Στο 2,7% διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Eurostat. Συνολικά στην ζώνη του Ευρώ «έτρεξε» με 2,2%, παραμένοντας σταθερός σε σύγκριση με τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, οι υπηρεσίες αναμένεται να καταγράψουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Απρίλιο (3,9%, σε σύγκριση με 3,5% τον Μάρτιο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (3,0%, έναντι 2,9% τον Μάρτιο), τα βιομηχανικά αγαθά εκτός ενέργειας (0,6%, σταθερά σε σύγκριση με τον Μάρτιο) και την ενέργεια (-3,5%, έναντι -1,0% τον Μάρτιο).

Ο πληθωρισμός σε κάθε χώρα ξεχωριστά

Βάσει των στοιχείων για τον Απρίλιο 2025, η Εσθονία κατέγραψε το υψηλότερο ετήσιο ποσοστό πληθωρισμού στην ευρωζώνη με 4,4%, ενώ η Γαλλία σημείωσε το χαμηλότερο ποσοστό με μόλις 0,8%.

ΣΧΕΤΙΚΑ