Μείωση «κόκκινων» κατά 50 δισ. μέχρι το τέλος του '21

NEWSROOM
Χρήστος Μεγάλου

Στην μείωση των «κόκκινων» δανείων κατά 50 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2021 θα προχωρήσουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες. Αυτό τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου, μιλώντας στο CNBC.

Ο κ. Μεγάλου σημείωσε ότι στο στόχο αυτό έχουν συμφωνήσει και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ποσό που αντιστοιχεί στο 28% του ΑΕΠ. Υπογράμμισε ακόμα ότι πρόκειται για μεγάλο ποσοστό. «Θα ήμουν πολύ ευτυχής αν κατορθώσουμε να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους», τόνισε. Ο διευθύνων σύμβουλος της Πειραιώς εκανε λόγο για αξιοσημείωτη πρόοδο, προσθέτοντας ωστόσο ότι θα επιθυμούσε να δει ακόμη περισσότερα στη μείωση του ποσού των NPLs στους ισολογισμούς των τραπεζών.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, ανέφερε ότι στόχος είναι να μειωθούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια κατά 15 δισ. ευρώ πριν από το 2021 προσθέτοντας ότι το 2018 τα «κόκκινα» δάνεια μειώθηκαν κατά 5 δισ. ευρώ.

Αναφερόμενος στα σχέδια της Τράπεζας της Ελλάδας και του ΤΧΣ για την μείωση των προβληματικών δανείων τόνισε πως «όσο περισσότερα όπλα υπάρχουν στο οπλοστάσιο, τόσο το καλύτερο». Τέλος ανέφερε ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από διεθνή funds για την αγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ