Ευρωκοινοβούλιο: 12 μονάδες μπροστά η ΝΔ

NEWSROOM
Ευρωκοινοβούλιο: 12 μονάδες μπροστά η ΝΔ
AP Images

Μεγαλύτερο καταγράφεται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στη νέα δημοσκόπηση του Ευρωκοινοβουλίου για τις ευρωεκλογές. Σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου, η ΝΔ λαμβάνει μία ακόμη έδρα ανεβαίνοντας από τις οκτώ στις εννιά σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί σύμφωνα με τις ίδιες προβλέψεις τις έξι έδρες.

Στη σφυγμομέτρηση αυτή τα ποσοστά είναι τα εξής:

ΝΔ: 36,1%, (9 έδρες)

ΣΥΡΙΖΑ: 23,9%, (6 έδρες)

ΚΙΝΑΛ: 7,7% (2 έδρες),

Χρυσή Αυγή: 7,1% (2 έδρες),

ΚΚΕ: (6,4%) 1 έδρα,

Οικολόγοι Πράσινοι: (3,1%) 1 έδρα

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η κεντροδεξιά παράταξη θα παραμείνει η μεγαλύτερη ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τις εκλογές του Μαΐου, κερδίζοντας, μάλιστα, 7 έδρες περισσότερες σε σχέση με μια δημοσκόπηση τον προηγούμενο μήνα. Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα προβλέπεται να εξασφαλίσει 188 έδρες, το 27% των 705 εδρών, σύμφωνα με την δημοσκόπηση που δεν περιλαμβάνει τους βρετανούς ψηφοφόρους.

Οι Σοσιαλιστές, η δεύτερη σε μέγεθος ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυξάνουν επίσης τις έδρες τους στο 20%, από 19% στην προηγούμενη δημοσκόπηση, όμως παραμένουν μακριά από το 25% των εδρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κατέχουν σήμερα.

Η άκρα δεξιά ενισχύεται και αναμένεται να είναι η τέταρτη σε μέγεθος ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετά τους Φιλελεύθερους, που χάνουν έδαφος στην τελευταία δημοσκόπηση.

Η συμμαχία των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών παραμένει το μεγαλύτερο μεμονωμένο κόμμα που εκπροσωπείται στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με 33 έδρες, ενώ έπεται, με 27 έδρες, η ακροδεξιά Λέγκα της Ιταλίας, σε μία ένδειξη της ενίσχυσης του εθνικιστικών/λαϊκιστικών αντανακλαστικών σε βάρος των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων στην Ευρώπη.

ΣΧΕΤΙΚΑ