Δεν δίνω την επιστολή Κοτζιά λέει ο πρωθυπουργός

NEWSROOM
Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Κοτζιάς

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλες ο Αλ. Τσίπρας ανέφερε πως έχει ενημερωθεί για την άφιξη μίας επιστολής στο Μέγαρο Μαξίμου με την ένδειξη «αυστηρώς προσωπικό» στον φάκελο.

«Θα τη διαβάσω προσεκτικά όταν επιστρέψω... Δεν συνηθίζω να δημοσιοποιώ επιστολές που απευθύνονται σε εμένα ως αυστηρά προσωπικές» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας πως για τον ίδιο το θέμα της παραίτησης του Ν. Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών έχει λήξει. « Αυτά τα 3,5 χρόνια ο Ν. Κοτζιάς ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, θα έχω τη δυνατότητα αυτό το βιβλίο να το συμβουλεύομαι τακτικά» πρόσθεσε και ανέφερε επίσης πως θα έχει συνάντηση με τον πρώην υπουργό αύριο, Σάββατο.

«Από δω και στο εξής όποιος εκπροσωπεί τη χώρα στο εξωτερικό, θα βρίσκεται εκεί με το καπέλο της εθνικής γραμμής», δήλωσε για να προσθέσει πως στο εσωτερικό ο δημόσιος διάλογος είναι στοιχείο της δημοκρατίας και είναι απολύτως σεβαστό.

ΣΧΕΤΙΚΑ