Μεταναστευτικό: Κλειστά κέντρα και καλύτερη φύλαξη

NEWSROOM
Μεταναστευτικό: Κλειστά κέντρα και καλύτερη φύλαξη
Φωτογραφία: Eurokinissi

Στις τελικές αποφάσεις για τη διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού φαίνεται να έχει καταλήξει η κυβέρνηση και οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται, σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη.

Οι τελευταίες λεπτομέρειες συζητήθηκαν χθες το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου σε κλειστή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό, ενώ συζήτηση για το θέμα έγινε και με τους 13 Περιφερειάρχες, παρουσία των αρμόδιων υπουργών και του συντονιστή που έχει ορίσει ο κ. Μητσοτάκης, υφυπουργού Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Η πιο καυτή παράμετρος είναι δημιουργία των κλειστών κέντρων που θα δημιουργηθούν στα νησιά και την ενδοχώρα, με την τοπική αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων, να καλείται να συνδράμει στην ενημέρωση και την συνεργασία των τοπικών κοινωνιών. Άλλωστε οι αντιδράσεις είναι ένα θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα τα κυβερνητικά στελέχη, που σημειώνουν, ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούν να αιφνιδιάσουν. Από την πλευρά των Περιφερειαρχών, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει θετική ανταπόκριση για την δημιουργία κλειστών κέντρων, ωστόσο ζήτησαν από την κυβέρνηση μεγαλύτερη ενημέρωση για τις διαδικασίες μετεγκατάστασης.

Το κυβερνητικό σχέδιο περιλαμβάνει και μια σειρά άλλων δράσεων που αφορούν την καλύτερη φύλαξη των συνόρων, τη νέα πολιτική ασύλου, που θα επιταχύνει τις διαδικασίες και τη διαδικασία επιστροφών.

Διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.

ΣΧΕΤΙΚΑ