fbpxΜητσοτάκης: Σε 200.000 νοικοκυριά το κοινωνικό μέρισμα | Economistas.gr
Skip to main content

Μητσοτάκης: Σε 200.000 νοικοκυριά το κοινωνικό μέρισμα

Μητσοτάκης: Σε 200.000 νοικοκυριά το κοινωνικό μέρισμα
Eurokinissi

Μια πρώτη εικόνα για το ποιοι θα πάρουν το κοινωνικό μέρισμα φέτος έδωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του που έκλεισε το 130 συνέδριος της Νέας Δημοκρατίας. Παράλληλα, προανήγγειλε ότι την εξειδίκευση των μέτρων θα κάνει στο τέλος της εβδομάδας ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι περίπου 200.000 νοικοκυριά των πιο αδύναμων Ελλήνων θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση που θα δοθεί πριν τα Χριστούγεννα με κατεύθυνση προς εκείνους τους συμπολίτες μας, που έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη.

Συγκεκριμένα, όρισε τρεις κατηγορίες πολιτών που θεωρεί ότι έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη, τους πιο αδύναμους από τους μακροχρόνια άνεργους, τις πολύτεκνες οικογένειες, και μια κατηγορία για την οποία, όπως είπε νοιάζεται ιδιαίτερα, τις οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ΑΜΕΑ. «Έτσι αποδεικνύουμε έμπρακτα την κοινωνική μας ευαισθησία» είπε χαρακτηριστικά.

«Θα ζητήσουμε από το ΝΑΤΟ καταδίκη της Τουρκίας»

Επίσης, ο πρωθυπουργός έστειλε σαφές μήνυμα στην Τουρκία πως η Αθήνα δεν θα αφήσει αναπάντητη καμία προκλητικότητα. «Όπως γυρίσαμε εμείς την πλάτη στις εμπρηστικές αναφορές, στη χθεσινή τελετή για τον αγωγό ΤΑΝΑP, έτσι και η Ευρώπη στέκεται απέναντι στην παραβίαση των διεθνών κανόνων» είπε ο Πρωθυπουργός επισημαίνοντας τη στήριξη του ΕΛΚ όπως εκφράστηκε και από τις τοποθετήσεις των στελεχών του στο συνέδριο.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε μάλιστα πως ανάλογη στάση θα ζητήσει και από το ΝΑΤΟ στην μεθαυριανή του Σύνοδο, στο Λονδίνο. «Μια συμμαχία δεν μπορεί να στέκεται αδιάφορη όταν ένα μέλος της παραβιάζει ανοιχτά το διεθνές δίκαιο και στρέφεται έτσι κατά αλλού μέλους της. Η τακτική των ίσων αποστάσεων αδικεί, κατάφωρα, την πατρίδα μας που ουδέποτε επιδίωκε την ένταση στην περιοχή μας. Ξέρει όμως να υπερασπίζεται τα δικαιώματά της με αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αποτελεσματικότητα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έρχεται ρύθμιση για τις διαδηλώσεις

Σχολιάζοντας το γεγονός ότι το κέντρο της Αθήνας χθες ήταν κλειστό, καθώς υπήρξε νέα διαδήλωση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πως μέσα στις επόμενες εβδομάδες κατατίθεται στην Βουλή νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει την ανακοίνωση, την οργάνωση και την κατανομή των διαδηλώσεων. «Η κανονικότητα -και η λέξη προέρχεται από τον «κανόνα»- θα έλθει και στους δρόμους. Με απόλυτο σεβασμό στο δικαίωμα της συνάθροισης. Αλλά με βάση τον όγκο της και την επιβάρυνση που προκαλεί η διαμαρτυρία μερικών δεκάδων στη ζωή εκατομμυρίων. Γιατί αυτό σημαίνει, επιτέλους, να είσαι με τους πολλούς και όχι με τους λίγους» δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ικανοποίηση για το συνέδριο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα του συνεδρίου τονίζοντας πως επί δύο παραγωγικές ημέρες, οι εργασίες του 13ου Συνεδρίου της Ν.Δ υπηρέτησαν απόλυτα το στόχο του: Έθεσαν στο κέντρο του προβληματισμού μας τα μεγάλα ζητήματα της εποχής.

«Το συνέδριο μας ήταν σύγχρονο, καινοτόμο, δημιουργικό. Όπως ταιριάζει σε μια παράταξη μου αντικρίζει το μέλλον με αυτοπεποίθηση. Η σύγκριση με άλλες κομματικές συναθροίσεις που έλαβαν χώρα το Σαββατοκύριακο ήταν καταλυτική. Εμείς συνομιλούμε με όλη την κοινωνία και ανοίγουμε τις πόρτες μας στις φωνές που έρχονται από το αύριο. Δεν ανακυκλώνουμε το φθαρμένα υλικά του χθες» είπε προσθέτοντας πως υπήρξε ένας ουσιαστικός διάλογος. «Αυτός, ακριβώς, είναι ο μεγάλος πλούτος της παράταξής μας. Βλέπει κατάματα την Ιστορία και στρέφεται στα νέα ζητούμενα. Ανανεώνει, με τόλμη και ριζοσπαστισμό, τα ιδεολογικά της εργαλεία. Και δεν διστάζει να ενσωματώνει στη σκέψη της και άλλες ιδέες, που φυσούν και πέρα από τα δικά της κομματικά σύνορα. Κατορθώνει, έτσι, να συντονίζεται με ευρύτερες πλειοψηφίες. Να απευθύνεται στις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων. Αλλά και να υιοθετεί τα μηνύματα της κοινωνίας που συχνά κινείται πιο γρήγορα απ' τις πολιτικές δυνάμεις» είπε φέρνοντας ως παράδειγματα την ψήφος των Αποδήμων και το προφανές και πάνδημο αίτημα, όπως είπε χαρακτηριστικά, για ασφάλεια στα Πανεπιστήμια και στις γειτονιές, που τώρα βρίσκει απάντηση.

«Οι Έλληνες υποδέχονται μέτρα ώριμα από καιρό, όπως η πολιτική μας κατά του καπνού. Η Ελλάδα είναι έτοιμη να υποδεχτεί το αυτονόητο. Έχει βιώσει το παράλογο και έχει διαπιστώσει πως αυτό γρήγορα μετατρέπεται σε ανεύθυνο. Και όταν γίνεται, πλέον, καθεστώς, τότε κακοφορμίζει. Και καταλήγει αυθαίρετο και άδικο» είπε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ιδρύει ο Μητσοτάκης
Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ιδρύει ο Μητσοτάκης
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας ανακοίνωσε στις 12 το μεσημέρι τη σύσταση του νέου υπουργείου, το οποίο θα έχει υπουργό τον Νότη Μηταράκη και αναπληρωτή υπουργό τον Γιώργο Κουμουτσάκο.
Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ιδρύει ο Μητσοτάκης
Κυβερνητικό σχέδιο αναπτυξιακής πολιτικής με βαριές υπογραφές
Κυβερνητικό σχέδιο αναπτυξιακής πολιτικής με βαριές υπογραφές
Παρουσίαση της νέας αναπτυξιακής στρατηγικής από τον νομπελίστα οικονομολόγο Χρ. Πισσαρίδη που έχει αναλάβει επικεφαλής της Επιτροπής.
Κυβερνητικό σχέδιο αναπτυξιακής πολιτικής με βαριές υπογραφές
Διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 7 για τον κορωνοϊό
Διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 7 για τον κορωνοϊό
Συναντήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες, τους αρμόδιους υπουργούς, πριν την ανακοίνωση του γενικότερου πλαισίου αντιμετώπισης του κορωνοϊού.
Διάγγελμα του πρωθυπουργού στις 7 για τον κορωνοϊό