fbpx«Ελάτε στην Ελλάδα»: Το μήνυμα Μητσοτάκη από τη Σαντορίνη | Economistas.gr
Skip to main content

«Ελάτε στην Ελλάδα»: Το μήνυμα Μητσοτάκη από τη Σαντορίνη

«Ελάτε στην Ελλάδα»: Το μήνυμα Μητσοτάκη από τη Σαντορίνη
Φωτογραφία: Eurokinissi

Συνέντευξη Τύπου για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού παραχώρησε από τη Σαντορίνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Με αποδέκτη το παγκόσμιο κοινό, μέσω της συνέντευξής του προς τους ανταποκριτές ξένου Τύπου, ο πρωθυπουργός φιλοδοξεί να ανοίξει διάπλατα την πόρτα στο ελληνικό καλοκαίρι για επισκέπτες από το εξωτερικό αλλά και το εσωτερικό.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ότι η Ελλάδα προετοιμάζεται για ένα ιδιότυπο καλοκαίρι που δεν μοιάζει με άλλα που ζήσαμε, καθώς η πανδημία «μας ανάγκασε να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας, τον τρόπο που δουλεύουμε, το πώς χαιρετάμε ο ένας τον άλλο, ακόμη και το πώς προσπαθούμε τελικά να διαφυλάξουμε τη φήμη μας ως ένας εμβληματικός τόπος διακοπών». Πλέον περνάμε σε μία νέα κανονικότητα, βεβαίως αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα γιατί το ελληνικό καλοκαίρι δεν είναι μόνο το εντυπωσιακό ηλιοβασίλεμα, είναι άποψη όπως αναφέρει και η εκστρατεία μας, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

«Προχωράμε μπροστά», είπε εν συνεχεία ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Σήμερα το μήνυμά μου είναι απλό: "Ελάτε στην Ελλάδα". Από τη Δευτέρα ανοίγουν τα αεροδρόμια σε ορισμένους ταξιδιώτες, ενώ από την 1η Ιουλίου ανοίγουν σε όλους. Με ενδιαφέρει η Ελλάδα να είναι ασφαλής τουριστικός προορισμός για το καλοκαίρι».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σημείωσε ότι η Ελλάδα θέλει να επεκτείνει την τουριστική περίοδο. Σε ερώτηση σχετικά με τον τι τον φοβίζει περισσότερο σημείωσε ότι κάνουμε το καλύτερο δυνατό είπε, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου σχετικά με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία. Παράλληλα ο πρωθυπουργός προέτρεψε τον δημοσιογράφο να επισκεφθεί το νοσοκομείου της Σαντορίνης και σημείωσε ότι και σε άλλα μικρότερα νησιά τα νοσοκομεία είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν περιστατικά.

Ο πρωθυπουργός επέλεξε τη Σαντορίνη, έναν εμβληματικό προορισμό προκειμένου να απευθύνει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση για την ασφαλή επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου, προβάλλοντας όχι μόνο τις ομορφιές της πατρίδας μας αλλά και μια άκρως επιτυχημένη πορεία στη διαχείριση της σοβαρότατης υγειονομικής κρίσης με τον κορωνοϊό.

Νωρίτερα, σε συνάντησή του με τοπικούς φορείς του νησιού τόνισε:
«Είστε ένας εμβληματικός προορισμός με επαγγελματίες υψηλότατου επιπέδου. Έχουμε όλοι υποχρέωση να προστατεύσουμε το τουριστικό μας προϊόν και να καταφέρουμε να περάσουμε το φετινό καλοκαίρι με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ασφάλεια. Όσο χτίζουμε πάνω στην ασφάλεια τόσο περισσότερο τουρισμό θα μπορούμε να περιμένουμε προς το τέλος του καλοκαιριού». Και πρόσθεσε πως: «έχουμε σχέδιο και όπως πιστεύω ότι υποδειγματικά διαχειριστήκαμε την πρώτη φάση της πανδημίας, το ίδιο υποδειγματικά θέλουμε να διαχειριστούμε και το άνοιγμα του τουρισμού με ασφάλεια».

Εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε και το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας όπου ενημερώθηκε για τις υγειονομικές ανάγκες του νησιού ενώ έγινε ειδική μνεία στην προετοιμασία που έχει γίνει σχετικά με τη διενέργεια διαγνωστικών εξετάσεων για τον κορωνοϊό και την αντιμετώπιση τυχόν κρουσμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μητσοτάκης:Ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές
Μητσοτάκης:Ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές
«Η Ελλάδα σήμερα δανείστηκε με τη χαμηλότερη απόδοση στην ιστορία της σε οποιαδήποτε λήξη ομολόγων», αναφέρει ο πρωθυπουργός με ανάρτηση στο twitter, στα αγγλικά, για την επανέκδοση 10ετους ομολόγου.
Μητσοτάκης:Ψήφος εμπιστοσύνης από τις αγορές
Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός για συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς
Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός για συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς
Τη Θεσσαλονίκη επισκέπτεται σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδος.
Στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός για συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς
Καμπανάκι από Μητσοτάκη - Ερχονται νέα μέτρα στην Αττική
Καμπανάκι από Μητσοτάκη - Ερχονται νέα μέτρα στην Αττική
Πρόσθετα μέτρα για δημόσιες συναθροίσεις, αναστολή πολιτιστικών εκδηλώσεων για 14 ημέρες και ενθάρρυνση της τηλεργασίας, μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής.
Καμπανάκι από Μητσοτάκη - Ερχονται νέα μέτρα στην Αττική