Η θωράκιση του ελληνικού τουρισμού απέναντι στην κλιματική αλλαγή, στη συνάντηση της Ό. Κεφαλογιάννη με τον Κ. Χατζηδάκη

NEWSROOM
Η θωράκιση του ελληνικού τουρισμού απέναντι στην κλιματική αλλαγή, στη συνάντηση της Ό. Κεφαλογιάννη με τον Κ. Χατζηδάκη
Η υπουργός Τουρισμού Ό. Κεφαλογιάννη με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κ. Χατζηδάκη-Φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ανάγκη θωράκισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος συνολικά, τόσο στη βάση των νέων συνθηκών και προκλήσεων από την κλιματική κρίση, όπως αυτές διαμορφώθηκαν μετά τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, όσο και με γνώμονα την ανάγκη ρύθμισης της τουριστικής αγοράς, που άρρηκτα συνδέεται με την ομαλή ανάπτυξη της οικονομικής δραστηριότητας και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, συζήτησε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη.

«Μέσα στο πλαίσιο του πολύ καλού κλίματος συζήτησής μας, συμφωνήσαμε ότι κάθε μέτρο που επηρεάζει το παρεχόμενο τουριστικό προϊόν της χώρας, θα πρέπει να συμβάλει ανταποδοτικά στην προσπάθεια ανταπόκρισής μας στις τεράστιες προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε από την κλιματική κρίση και την ανάγκη επαναπροσδιορισμού των στόχων μας με όρους βιωσιμότητας», αναφέρει η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, σε ανάρτηση της στα κοινωνικά δίκτυα.

Το σύνθετο αυτό τοπίο, όπως ανέφερα, άλλωστε, είναι που μας οδηγεί να χαράξουμε μια νέα εθνική στρατηγική για το μέλλον του ελληνικού Τουρισμού με το βλέμμα στραμμένο στο ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον στο οποίο καλούμαστε να τοποθετήσουμε το δικό μας τουριστικό προϊόν, ως ένα από τα πλέον ελκυστικά στην παγκόσμια αγορά, αναφέρει η υπουργός Τουρισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ