Noval Property: Eκμίσθωση γραφειακών χώρων του «The Grid» στην EY Ελλάδος

NEWSROOM
Το συγκρότημα γραφείων The Grid Office Campus της Noval Property
Το συγκρότημα γραφείων The Grid Office Campus / Πηγή: Noval Property

Το «The Grid» βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της συμβολής των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου.

Η Noval Property ανακοίνωσε δημόσια τη δεσμευτική συμφωνία εκμίσθωσης στην EY Ελλάδος των γραφειακών χώρων των δύο από τα τέσσερα κτήρια του συγκροτήματος «The Grid».

Το «The Grid» αποτελεί μια μεγάλη επένδυση, την οποία η Noval Property υλοποιεί από κοινού με την Brook Lane Capital. Οι εν λόγω χώροι αναμένεται να παραδοθούν στον μισθωτή εντός του 2025 για τις απαραίτητες εργασίες, ώστε η μετεγκατάσταση να ξεκινήσει μέσα στο 2026.

Η συμφωνία της Noval Property με την EY

Η συμφωνία με την EY, η οποία προηγείται της ολοκλήρωσης κατασκευής του ακινήτου, αφορά σε μακροχρόνια μίσθωση με όρους που ανταποκρίνονται σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων και αποτελεί ορόσημο για τα συμβαλλόμενα μέρη, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης και της χαμηλής διαθεσιμότητας σε υψηλής ποιότητας, περιβαλλοντικά πιστοποιημένα ακίνητα. 

Για την κατασκευή του έργου, η εταιρεία THE GRID A.E., συμφερόντων Noval Property και Brook Lane Capital, προέβη σε υπογραφή της χρηματοδότησης του επενδυτικού της έργου από την Τράπεζα Πειραιώς στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0». Η συνολική χρηματοδότηση περιλαμβάνει τη χορήγηση μακροπρόθεσμου δανείου, συνολικού ποσού έως €127 εκατ., με την αξιοποίηση δανειακών κεφαλαίων από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας ύψους €62 εκατ.

Το «The Grid»

Αναλυτικότερα, το «The Grid» βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της συμβολής των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου, σε μια περιοχή που έχει εδραιωθεί ως επιχειρηματικό κέντρο, και αναπτύσσεται σε έκταση 16.100 τ.μ., η οποία καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο. Το έργο που βρίσκεται σε φάση κατασκευής, θα έχει συνολική επιφάνεια 61.500 τ.μ., εκ των οποίων τα 26.400 τ.μ. αντιστοιχούν σε χώρους ανωδομής και τα 35.100 τ.μ. σε υπόγειους χώρους.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, που φέρει την υπογραφή του διεθνώς αναγνωρισμένου αρχιτεκτονικού γραφείου Foster + Partners, αφορά στη δημιουργία ενός πρωτοποριακού και περιβαλλοντικά βιώσιμου κτηριακού συγκροτήματος, το οποίο αναμένεται να αποτελέσει σημείο αναφοράς στον τομέα των συγκροτημάτων γραφείων. Πιο συγκεκριμένα, η αρχιτεκτονική σύνθεση αποτελείται από δύο όγκους κτηρίων που διατάσσονται αντικριστά, σχηματίζοντας ένα εσωτερικό αίθριο το οποίο θα λειτουργεί ως πυρήνας της κοινωνικής ζωής των εργαζομένων και των επισκεπτών.

Το συγκρότημα διαθέτει ευέλικτο και διαχρονικό σχεδιασμό με στόχο να ανταποκρίνεται στις σημερινές αλλά και μελλοντικές ανάγκες των μισθωτών, εστιάζοντας ταυτόχρονα σε ένα σύγχρονο μοντέλο εργασίας που προάγει την ευεξία των χρηστών. Το έργο αναπτύσσεται πλήρως εναρμονισμένο με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, στοχεύοντας σε πιστοποιήσεις LEED Platinum και Well Building Standard. Παράλληλα, θα εξασφαλίσει την επίτευξη ενεργειακής βαθμίδας Α+ κατά τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων, καθιστώντας την επένδυση ένα πρωτοποριακό έργο που συμβάλλει στην επίτευξη των στόχων του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στον πυλώνα της Πράσινης Μετάβασης.

H συμφωνία μίσθωσης με την EY Ελλάδος, εταιρείας μέλους ενός οργανισμού παγκοσμίου εμβέλειας, με ηγετική θέση στην ελληνική αγορά στον κλάδο παροχής επαγγελματικών υπηρεσιών, αποτελεί επιστέγασμα της επενδυτικής στρατηγικής και του ισχυρού χαρτοφυλακίου της Noval Property, καθώς και της διαρκούς ενίσχυσής του με σύγχρονα, υψηλής ποιότητας και περιβαλλοντικά βιώσιμα ακίνητα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση, με αφορμή τη δημόσια ανακοίνωση της συμφωνίας εκμίσθωσης, o κ. Παναγιώτης Καπετανάκος, διευθύνων σύμβουλος της Noval Property, δήλωσε: «Στη Noval Property μετά την επιτυχημένη εισαγωγή μας στο Χρηματιστήριο Αθηνών την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίζουμε δυναμικά την υλοποίηση του επενδυτικού μας προγράμματος. Σε αυτό το πλαίσιο, σχεδόν δύο χρόνια πριν την ολοκλήρωση του εμβληματικού μας έργου "The Grid", με ιδιαίτερη χαρά προχωρήσαμε στην υπογραφή μακροχρόνιας μίσθωσης με την ΕΥ Ελλάδος για δύο από τα τέσσερα κτήρια του συγκροτήματος γραφείων.

Η συνεργασία αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία μας και επιβεβαιώνει το κοινό μας όραμα για την ανάπτυξη σύγχρονων γραφειακών χώρων που σχεδιάζονται και λειτουργούν με γνώμονα τις βέλτιστες πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης και εστιάζουν στην ευημερία των εργαζομένων. Επιπρόσθετα, η μίσθωση από την ΕΥ, σε συνδυασμό με τη χρηματοδότηση της κατασκευής του έργου, μεταξύ άλλων, με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, την ανάθεση της κατασκευής σε εργολάβο εγνωσμένης αξίας, και την αποδεδειγμένη εμπειρία μας και εξειδίκευση στη διαχείριση έργων, επιβεβαιώνει την ικανότητά μας να υλοποιούμε με επιτυχία την ανάπτυξης μεγάλης κλίμακας ακινήτων, όπως είναι το "The Grid"».

ΣΧΕΤΙΚΑ