Έλον Μασκ: Η περιουσία του «έπεσε» κάτω από τα 200 δισ. - Τον πλησιάζουν εκ νέου Μπέζος και Αρνό

NEWSROOM
Έλον Μασκ
Έλον Μασκ / Φωτογραφία: Shutterstock

Οι πιέσεις που δέχεται η Tesla έχουν άμεσο αντίκτυπο στην περιουσία του εκκεντρικού CEO.

Η καθαρή αξία της περιουσίας του Έλον Μασκ έχει μειωθεί κατά 30 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, καθώς η «Teslamania» εξασθενεί.

Η περιουσία του Μασκ ανέρχεται πλέον σε 199 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη Bloomberg Billionaires Index. Ο CEO της Tesla είναι 15 δισεκατομμύρια πλουσιότερος από τον Τζεφ Μπέζος που βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 184 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ακολουθεί ο Μπερνάρ Αρνό της LVMH με 183.

Επίσης, ο Μασκ έχει διαφορά 71 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Γουόρεν Μπάφετ( 128 δισεκατομμύρια), που βρίσκεται στην ένατη θέση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μασκ είχε υπερτριπλάσια καθαρή αξία από τον έμπειρο επενδυτή τον Νοέμβριο του 2021 όταν η μετοχή της Tesla έφτασε στο υψηλό των 400 δολαρίων.

Η μετοχή της Tesla έχει σημειώσει πτώση κατά 56% στα 183 δολάρια, από τον Νοέμβριο του 2021, «γκρεμίζοντας» την αξία της από 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε κάτω από 600 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Μασκ έχει στην κατοχή του 411 εκατομμύρια μετοχές που ισοδυναμούν με περίπου 13% της Tesla, ένα μερίδιο που άξιζε πάνω από 100 δισεκατομμύρια δολάρια από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Τώρα αποτιμάται σε περίπου 75 δισεκατομμύρια δολάρια, κάτι που αποτελεί «καθρέπτη» της πτώσης της μετοχής κατά 26%.

Το 42% του Μασκ στην SpaceX αντιπροσωπεύει άλλα 74 δισεκατομμύρια δολάρια της περιουσίας του, με βάση την αποτίμηση της εταιρείας στα 175 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο. Ο Μασκ είναι επίσης ιδιοκτήτης και άλλων εταιρειών όπως η Χ (πρώην Twitter) και η The Boring Company.

ΣΧΕΤΙΚΑ