«Μάχη» για την πρώτη θέση στη λίστα του Forbes δίνουν ο Μπέζος με τον Μασκ

Η σημαντική αύξηση της μετοχής της Amazon φέτος έχει αυξήσει κατά 22,6 δισεκατομμύρια δολάρια την περιουσία του.

Την εβδομάδα που μας πέρασε ο Τζεφ Μπέζος πούλησε 12 εκατομμύρια μετοχές της Amazon, βάζοντας στο λογαριασμό του περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό που πιθανότατα θα του ξαναδώσει τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου του πλανήτη.

Διαβάστε επίσης: Oι πλουσιότεροι στον κόσμο στην αυγή του 2024 -Μασκ, Μπέζος, Αρνό, Ζούκερμπεργκ στη λίστα του Forbes

Η κίνηση έγινε στο πλαίσιο του σχεδίου που ανακοίνωσε η εταιρεία πωλήσεων μέσω διαδικτύου στις αρχές του Φεβρουαρίου ότι ο Μπέζος θα έχει πουλήσει 50 εκατομμύρια μετοχές του στην Amazon, συνολικής αξίας 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής του διαδικτυακού κολοσσού είχε στην κατοχή του 988 εκατ. μετοχές, λίγο λιγότερο από το 10% της Amazon, στα τέλη Δεκεμβρίου, με την αξία του μεριδίου του να αγγίζει τα 168 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η μετοχή της Amazon «διαπρέπει»

Η σημαντική αύξηση της μετοχής της Amazon φέτος έχει αυξήσει κατά 22,6 δισεκατομμύρια δολάρια την περιουσία του ιδρυτή και εκτελεστικού Προέδρου της εταιρείας, σύμφωνα με το σχετικό δείκτη, Bloomberg Billionaires Index. Ο Τζεφ Μπέζος βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη δεύτερη θέση με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, με περιουσία 200 δισ. δολαρίων.

Και παρά το γεγονός ότι δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της μαζικής πώλησης μετοχών της Amazon, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να βρεθεί μία ανάσα πίσω από τον Έλον Μασκ στη σχετική λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, η περιουσία του Μπέζος θα φτάσει τα 205 δισ. δολάρια και του Μασκ τα 209 δισ. δολάρια, πράγμα που σημαίνει ότι η μάχη μεταξύ τους δεν έχει κριθεί, σε καμία περίπτωση, ειδικά αν λάβουμε υπ’ όψιν τη δυναμική που έχει αποκτήσει η μετοχή της Amazon.

Ο Μπέζος κατέκτησε για πρώτη φορά την κορυφή της λίστας των πλουσιότερων ανθρώπων το 2017, ξεπερνώντας τον Μπιλ Γκέιτς. Έως το τέλος της χρονιάς, εναλλάσσονταν στην πρώτη θέση, την οποία κατέκτησε τελικά ο Μπέζος το 2018 έως το 2021 όταν τον ξεπέρασε ο Έλον Μασκ.

Διαβάστε επίσης: Ηθοποιός του Star Wars μηνύει τη Disney - Και ο Μασκ χρηματοδοτεί τη μήνυση

Ο Μπερνάρ Αρνό «προπορεύεται»

Την 1η Φεβρουαρίου, στη λίστα του Forbes, ο Μασκ κατείχε τη δεύτερη θέση, πίσω από τον Μπερνάρ Αρνό, διευθύνων σύμβουλο και πρόεδρος της εταιρείας πολυτελών ειδών, LVMH, ενώ ο Μπέζος ήταν στην τρίτη θέση.

Όμως, τις επόμενες ημέρες, ο Μασκ ξεπέρασε τον Αρνό, ανάλογα με τις διακυμάνσεις των μετοχών των εταιρειών της, δεδομένου ότι το Bloomberg ανανεώνει τη λίστα του καθημερινά, μετά το κλείσιμο των χρηματιστηριακών αγορών.

Ο Μασκ έχει στην κατοχή του 411 εκατομμύρια μετοχές της Tesla, περίπου το 13% του μετοχικού κεφαλαίου, με αξία περίπου 73 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα υπόλοιπα χρήματά του προέρχονται από τις επενδύσεις σε άλλες εταιρείες, όπως η SpaceX, η The Boring Company και το X.

ΣΧΕΤΙΚΑ