Τη νύφη του (!) προωθεί για Πρόεδρο των Ρεπουμπλικανών ο Ντόναλντ Τραμπ

Η Λάρα Τραμπ / Φωτογραφία ASSOCIATED PRESS

Έναν δικό του άνθρωπο θέλει σε σημαντική θέση στο κόμμα των Ρεπουμπλικανών ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, Ντόναλντ Τραμπ, προωθεί τη νύφη του, Λάρα Τραμπ, για συν-πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών την επόμενη χρονιά.

«Η πολύ ταλαντούχα νύφη μου, Λάρα Τραμπ, συμφώνησε να κατέβει για συν-πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, προσθέτοντας ότι «η Λάρα είναι εξαιρετικά ταλαντούχα στην επικοινωνία και είναι αφοσιωμένη σε όλες τις αρχές της MAGA».

Να θυμίσουμε ότι MAGA είναι τα αρχικά για το Make America Great Again, του συνθήματος του πρώην Προέδρου στις προηγούμενες εκλογές, αλλά και στις επόμενες.

Η Λάρα παντρεύτηκε το γιο του Τραμπ, τον Έρικ το 2014. Ήταν τηλεοπτική παραγωγός και έπαιξε σημαντικό ρόλο στις δύο προεκλογικές εκστρατείες του Τραμπ, το 2016 και το 2020, καθώς εργαζόταν ως σύμβουλός του.

Πέραν της Λάρα, ο Τραμπ είπε ότι στηρίζει επίσης τον Μάικλ Γουάτλεϊ, Πρόεδρο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στη Βόρεια Καρολίνα, για να γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής των Ρεπουμπλικανών. Και, φυσικά, είχε επιλογή για τον επικεφαλής της πολιτικής στρατηγικής του κόμματος, τον Κρις Λα Σιβίτα.

«Αυτοί οι τρεις είναι εξαιρετικά ταλαντούχοι, δοκιμασμένοι στη μάχη και έξυπνοι. Έχουν τη συνολική και απόλυτη στήριξή μου για να ηγηθούν της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο υποψήφιος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Οι ανακοινώσεις του πρώην Προέδρου έρχονται λίγες μέρες αφότου ο Τραμπ φάνηκε να αμφισβητεί τις ικανότητες της τωρινής Προέδρου της Εθνικής Επιτροπής, Ρόνα Μακ Ντάνιελς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αποχωρεί από τη θέση της.

Η αλήθεια βέβαια είναι η θητεία της χαρακτηρίστηκε από μπαράζ εκλογικών αποτυχιών των Ρεπουμπλικανών υποψηφίων το  2018, το 2020 και το 2022.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ντόναλντ Τραμπ είχε πει ότι τα πήγε αρχικά καλά, ωστόσο «πλέον θα πρέπει να γίνουν κάποιες αλλαγές».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, η Ρόνα Μακ Ντάνιελς, που είναι επικεφαλής του κόμματος από το 2017, φέρεται να προσφέρθηκε να αποχωρήσει μετά τις προκριματικές εκλογές στη Νότια Καρολίνα, που θα γίνουν στο τέλος του μήνα.

Και, φυσικά, όπως λένε αναλυτές, ο Τραμπ –που πλέον είναι το αδιαμφησβήτητο φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών– δε θα άφηνε την ευκαιρία να προσπαθήσει να βάλει κάποιον δικό του άνθρωπο στη θέση.

Άλλωστε, αυτή την τακτική είχε ακολουθήσει και κατά τη θητεία του στο Λευκό Οίκο, όπου μέλη της οικογένειάς του βρίσκονταν σε θέσεις – κλειδιά στη Δυτική Πτέρυγα.

ΣΧΕΤΙΚΑ