Σύζυγος διευθύντριας της BP έβγαλε εκατομμύρια κρυφακούγοντας τις συσκέψεις της

Φώτο: Shutterstock

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε στη σύζυγό του ότι είχε αγοράσει τις μετοχές της TravelCenters λίγο αφότου ξεκίνησε έρευνα για τη συμφωνία από τις αρμόδιες αρχές.

Μία μάλλον περίεργη υπόθεση έχει φτάσει τις τελευταίες ημέρες στα αμερικανικά δικαστήρια. Ο σύζυγος μίας εργαζόμενης στην BP αντιμετωπίζει κατηγορίες για «εσωτερική πληροφόρηση», καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο κρυφάκουγε τη σύζυγό του όταν εργάζονταν από το σπίτι.

Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κατηγορεί τον Tyler Loudon ότι έβγαλε 1,76 εκατομμύρια δολάρια με παράνομο τρόπο. Συγκεκριμένα, ότι κρυφάκουσε πολλές συζητήσεις της συζύγου του σχετικά με την εξαγορά της TravelCenters από τον πετρελαϊκό κολοσσό και αγόρασε μετοχές της εταιρείας.

Η σύζυγος του – διευθύντρια στον τομέα εξαγορών και συγχωνεύσεων της BP – εργαζόταν για καιρό για την εξαγορά της TravelCenters. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ο Tyler Loudon αγόρασε 46.450 μετοχές της TravelCenters χωρίς να το γνωρίζει η σύζυγός του, πριν ανακοινωθεί η συμφωνία τον Φεβρουάριο της περασμένης χρονιάς.

Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η μετοχή της TravelCenters εκτοξεύθηκε κατά 71% και ο κατηγορούμενος πούλησε απευθείας τις μετοχές που είχε αγοράσει αποκομίζοντας σημαντικά κέρδη.

Σύμφωνα μάλιστα με το κατηγορητήριο, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία μεταξύ της TravelCenters και της BP το 2022, ο κ. Loudon και η σύζυγός του εργάζονταν σε γραφεία στο σπίτι σε απόσταση έξι μέτρων ο ένας από τον άλλο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακούν ο ένας τις συζητήσεις του άλλου στο τηλέφωνο, αλλά και στις τηλεδιασκέψεις. Επίσης, η σύζυγος συνέχισε να εργάζεται πάνω στη συμφωνία ακόμα και όταν το ζευγάρι έμεινε σε ένα μικρό Airbnb στη Ρώμη.

Ο κατηγορούμενος ομολόγησε στη σύζυγό του ότι είχε αγοράσει τις μετοχές της TravelCenters λίγο αφότου ξεκίνησε έρευνα για τη συμφωνία από τις αρμόδιες αρχές. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι αγόρασε τις μετοχές, επειδή «ήθελε να βγάλει αρκετά χρήματα ώστε εκείνη να μη χρειάζεται να δουλεύει τόσο πολλές ώρες».

Η σύζυγός του – που είπε ότι «έμεινε άφωνη όταν της το αποκάλυψε» - ανέφερε το συμβάν στον προϊστάμενό της στην BP.

Η εταιρεία έκανε έρευνα στα emails και τα γραπτά μηνύματα της, αλλά δε βρέθηκε κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει ότι εν γνώσει της έδωσε τις πληροφορίες στο σύζυγό της ή ότι γνώριζε οτιδήποτε για την αγορά των μετοχών.

Παρόλα αυτά, ο πετρελαϊκός κολοσσός ανακοίνωσε ότι «απολύθηκε».

Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, η σύζυγος έφυγε από το σπίτι και έκοψε κάθε επαφή με τον Tyler Loudon, ενώ τον περασμένο Ιούνιο ξεκίνησε και τις διαδικασίες διαζυγίου.

Επίσης, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, ο Tyler Loudon δεν αρνήθηκε τις κατηγορίες και συμφώνησε να πληρώσει το πρόστιμο, ωστόσο εις βάρος του εκκρεμούν και ποινικές κατηγορίες, που θα μπορούσαν να επιφέρουν ποινή φυλάκισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ