Βραβεία Οσκαρ: Η φρενίτιδα για το «Μπαρμπενχάιμερ» εκτοξεύει τον τζίρο στα στοιχήματα στις ΗΠΑ

Οι πρωταγωνιστές των δύο ταινιών Μάργκοτ Ρόμπι και Κίλιαν Μέρφι / Φωτογραφία: Variety

Μετά από την καλοκαιρινή αναμέτρηση στο box office, η μάχη του «Barbenheimer» κατευθύνεται στις ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το Νιου Τζέρσεϊ, η Μασαχουσέτη και άλλες πέντε πολιτείες επιτρέπουν το στοίχημα στα βραβεία Όσκαρ της Κυριακής 10 Mαρτίου, όπου η «Μπάρμπι» και το «Οπενχάιμερ» θα διαγωνιστούν για την καλύτερη ταινία.

Τα στοιχήματα

Οι παίκτες μπορούν να ποντάρουν τα χρήματά τους στα κορυφαία βραβεία, όπως η καλύτερη ταινία, ο καλύτερος άνδρας ή γυναίκα ηθοποιός ή να ρισκάρουν σε κατηγορίες χαμηλότερου προφίλ, όπως ο καλύτερος ήχος ή η καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων.

 Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Barbie

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας Barbie

Η δημοτικότητα της «Barbie» και του «Oppenheimer» θα μεταφραστεί πιθανότατα σε ποσά ρεκόρ που θα στοιχηματίσουν οι παίκτες στα Όσκαρ, δήλωσε ο Bill Speros, ανώτερος αναλυτής στοιχημάτων στο Bookies.com, μια ιστοσελίδα που ανήκει στο Gambling.com Group. Το νόμιμο στοίχημα για τα Οσκαρ ξεκίνησε στο Νιου Τζέρσεϊ το 2019, σημειώνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Φέτος «είναι η πρώτη ευκαιρία για τους ανθρώπους να στοιχηματίσουν σε δύο ταινίες, και αστέρια από αυτές τις ταινίες, που είχαν πραγματική μαζική απήχηση», δήλωσε ο Speros.

Μεγάλη η συμμετοχή γυναικών

Ο Johnny Avello, διευθυντής αγωνιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων της DraftKings, δήλωσε ότι η εταιρεία βλέπει μεγαλύτερη συμμετοχή από γυναίκες γύρω από τα Όσκαρ.

Σκηνή από το «Oppenheimer» /Φωτογραφία: Universal
Σκηνή από το «Oppenheimer» /Φωτογραφία: Universal

Λένε «δεν θέλω να στοιχηματίσω στο ποδόσφαιρο, αλλά τώρα μιλάτε για τα βραβεία Όσκαρ και τώρα είστε στο δικό μου πεδίο», δήλωσε ο Avello. «Πιστεύω ότι αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βλέπουμε μεγαλύτερη συμμετοχή από γυναίκες αυτή την εποχή του χρόνου».

Εκτός από το Νιου Τζέρσεϊ και τη Μασαχουσέτη, τα στοιχήματα για τα Όσκαρ επιτρέπονται στο Μίσιγκαν, την Ιντιάνα, την Αριζόνα, το Κάνσας και τη Λουιζιάνα. Η Καλιφόρνια, η έδρα των βραβείων Όσκαρ, δεν επιτρέπει το στοίχημα.

Αρκετές άλλες πολιτείες απαγορεύουν τα τυχερά παιχνίδια σε εκδηλώσεις με προκαθορισμένα αποτελέσματα, όπως τα Όσκαρ, λόγω του κινδύνου να διαρρεύσουν εκ των προτέρων τα αποτελέσματα.

Οι πολιτείες που επιτρέπουν τα στοιχήματα για τα Όσκαρ πιστεύουν ότι τα βραβεία της Ακαδημίας έχουν αυστηρούς ελέγχους για να αποτρέψουν τις αποκαλύψεις πριν από την αμακοίνωση των νικητών στη σκηνή της τηλεοπτικής τελετής στο Χόλιγουντ, δήλωσε ο Speros.

Τα στοιχήματα είναι δυνατά σε ορισμένες ή όλες τις 23 τηλεοπτικά μεταδιδόμενες κατηγορίες των Όσκαρ.

Φαβορί το Οπενχάιμερ

Στο Οντάριο του Καναδά, η FanDuel (FLTRF.L) προσφέρει στοιχήματα για το ποια στολή Barbie θα φορέσει η ηθοποιός Margot Robbie ή αν κάποιος θα πέσει κατά την παραλαβή ενός βραβείου. Αυτού του είδους τα στοιχήματα, που δεν σχετίζονται με τους νικητές, δεν επιτρέπονται σε καμία πολιτεία των ΗΠΑ.

Οι αποδόσεις για τα αποτελέσματα της Κυριακής έχουν αλλάξει τις τελευταίες εβδομάδες. Ενώ η «Barbie» κέρδισε τη μάχη του box office με 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις εισιτηρίων, το «Oppenheimer» είναι το ξεκάθαρο φαβορί για το βραβείο καλύτερης ταινίας.

Η ταινία για την κατασκευή της ατομικής βόμβας έχει αποσπάσει τα κορυφαία βραβεία στις Χρυσές Σφαίρες, στα Screen Actors Guild Awards και σε άλλους διαγωνισμούς.

Μια εβδομάδα πριν από την απονομή των Όσκαρ, θα χρειαζόταν ένα στοίχημα 50 δολαρίων στο «Oppenheimer» για να κερδίσει κάποιος πίσω 51 δολάρια για κέρδος 1 δολαρίου, σύμφωνα με την DraftKings. Αντίστοιχα, οι αποδόσεις για την «Barbie» ήταν 35 προς 1.

ΣΧΕΤΙΚΑ