Στο πλευρό του Ντόναλντ Τραμπ ο Έλον Μασκ όσον αφορά το TikTok

AP Images

Σύμφωνα με έρευνα, το ένα τρίτο των ενηλίκων στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν το TikTok.

Ο Έλον Μασκ στήριξε για ακόμα μία φορά τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βγήκε μπροστά και εξέφρασε την αντίθεσή του στην ενδεχόμενη απαγόρευση του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες σνομπάροντας ταυτόχρονα το διευθύνοντα σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκεμπεργκ.

«Αν διώξετε το TikTok, το Facebook και ο ανόητος-Ζούκεμπεργκ θα διπλασιάσουν τα κέρδη τους», έγραψε σε ανάρτησή του στην σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που έχει φτιάξει, την Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ, καθώς ο ίδιος υποστηρίζει ότι το Facebook «έκανε ζαβολιά» στις Προεδρικές εκλογές του 2020 όταν έχασε ξεκάθαρα και μεγάλη διαφορά από τον Τζο Μπάιντεν.

Και η ανάρτηση συνέχισε λέγοντας «δε θέλω το Facebook, που έκλεψε στις προηγούμενες Εκλογές να τα πάει καλύτερα. Είναι ένας πραγματικός Εχθρός του Λαού».

Όλα αυτά την ώρα που εκκρεμεί η δίκη του πρώην Προέδρου που κατηγορείται ότι ίδιος και σύμμαχοί του προσπάθησαν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα των εκλογών του 2020 στην Πολιτεία της Τζόρτζια.

Το αστείο της υπόθεσης, φυσικά, είναι ότι παλαιότερα η κυβέρνηση Τραμπ ήταν υπέρ της απαγόρευσης του TikTok στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Μασκ, που είναι και ιδιοκτήτης της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, Χ, έσπευσε να υπερασπιστεί το TikTok γράφοντας σε ανάρτηση του ότι «ο Τραμπ σε αυτό το σημείο έχει δίκιο».

Η Meta, από την πλευρά της, δεν έχει σχολιάσει τις αναρτήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο υποστηρίζεται και από τα δύο κόμματα του αμερικανικού Κογκρέσου και ενδέχεται να οδηγήσει σε απαγόρευση της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης, καθώς υπάρχουν φόβοι ότι σχετίζεται με το καθεστώς της Κίνας και γίνεται όλο και πιο δημοφιλής.

Αν το νομοσχέδιο περάσει τελικά από το Κογκρέσο, τότε το TikTok που ανήκει στην Κινεζική εταιρεία, ByteDance, θα πρέπει να πουλήσει τις λειτουργίες του στις ΗΠΑ σε μία εταιρεία που δεν είναι Κινεζική. Σε αντίθετη περίπτωση θα απαγορευτεί η χρήση του από τις αμερικανικές συσκευές.

Η ByteDance δεν έχει εισαχθεί στο Χρηματιστήριο, ωστόσο τα υπάρχοντα στοιχεία δείχνουν ότι το 2023 είδε τα κέρδη της να αυξάνονται κατά 40% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με την ανάπτυξή της να ξεπερνά Αμερικανούς ανταγωνιστές, όπως η Meta.

Σύμφωνα με άλλη έρευνα, το ένα τρίτο των ενηλίκων στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν το TikTok – γεγονός που σημαίνει ότι η χρήση του αυξήθηκε κατά 12% σε σύγκριση με το 2021.

ΣΧΕΤΙΚΑ