Ο Τραμπ προσπάθησε να πουλήσει στον Μασκ το δικό του «Twitter» - Το Truth Social

NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ / Φωτογραφία ASSOCIATED PRESS

Ο Έλον Μασκ είχε την ευκαιρία να αγοράσει άλλη μια πλατφόρμα Social Media αλλά την προσπέρασε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει το δικό του social Media στον Έλον Μασκ, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Washington Post.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα, που επικαλείται δυο ανώνυμες πηγές, αναφέρει ότι ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε κρούση στον CEO της Tesla το περασμένο καλοκαίρι. Εκείνη την εποχή ο Μασκ, ήταν ακόμα στο τιμόνι του Twitter, πριν παραδώσει τη σκυτάλη στη Λίντα Γιακαρίνο.

Η Washington Post ανέφερε ότι ο Μασκ και ο Τραμπ είχαν αρκετές επαφές, περισσότερες από όσες έχουν γίνει γνωστές, και ο πρώην πρόεδρος φέρεται να λέει ακόμα στους συνεργάτες του ότι ο ιδιοκτήτης του «X» θα πρέπει να αγοράσει το «Truth Social», παρά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων. Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι συναντήθηκε πρόσφατα με τον Μασκ σε συνέντευξή του στο CNBC.

Ο Μασκ επανέφερε τον λογαριασμό του Τραμπ στο Twitter τον Νοέμβριο του 2022, μόλις λίγες εβδομάδες αφότου ανέλαβε τον έλεγχο της εταιρείας έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Θυμίζουμε ότι ο λογαριασμός του πρώην προέδρου είχε «κατέβει» μετά την επίθεση των υποστηρικτών του στο Καπιτώλιο. Ωστόσο ο Τραμπ συνέχισε να προτιμά να χρησιμοποιεί το Truth Social παρά το γεγονός ότι εκεί είχε λιγότερους ακόλουθους.

Μεγάλα «ζόρια» για το Truth Social

Η πλατφόρμα «για την ελευθερία του λόγου» του Τραμπ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα σχεδόν από την έναρξη της λειτουργίας της το 2022.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, η Truth Social έχασε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

ΣΧΕΤΙΚΑ