Κώστας Ρούπτσος: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας που παίρνει τον Πανιώνιο -Το VAR και το Gov.gr

NEWSROOM
Κώστας Ρούπτσος
Κώστας Ρούπτσος / Φωτογραφία: INTIMENEWS / ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εάν όλα πάνε καλά, ο Πανιώνιος θα περάσει στα χέρια του Κώστα Ρούπτσου που δεν είναι άσχετος με τον χώρο.

Επίσημη πρόταση για να αναλάβει τα ηνία του Πανιώνιου κατέθεσε ο Κώστας Ρούπτσος, ιδιοκτήτης της ψηφιακής εταιρείας, InDigital, που είχε φέρει το VAR στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της γενικής Συνέλευσης του νεοσμυρνιώτικου συλλόγου.

Ο επιχειρηματίας έδωσε το «παρών» στη συνέλευση που διεξήχθη στο κλειστό «Ανδρέας Βαρίκας», παρουσιάζοντας το πλάνο του για τη διευθέτηση των χρεών του κλαμπ, αλλά και το στόχο του για να παρουσιαστεί την επόμενη σεζόν μία άκρως ανταγωνιστική ομάδα στη Super League 2. Ύστερα από 4 χρόνια στην Γ' Εθνική και τον οδυνηρό διπλό υποβιβασμό που προηγήθηκε, ένα νέο κεφάλαιο φαίνεται να ανοίγεται για τον Ιστορικό.

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Θοδωρής Ντάντος, ανέφερε στη χθεσινή συνέλευση πως οι επαφές με τον Κώστα Ρούπτσο έχουν ξεκινήσει εδώ και περίπου ένα χρόνο, ενώ η πρόταση που κατατέθηκε εγκρίθηκε ομόφωνα από το σώμα. Άμεσα θα συνταχθεί MoU ανάμεσα στις δύο πλευρές και θα ξεκινήσει ο σχετικός έλεγχος στα οικονομικά στοιχεία της ομάδας, με αντίστοιχες δεσμεύσεις απ' την πλευρά του νέου επενδυτή για την επόμενη μέρα της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Ο Κώστας Ρούπτσος στα δεξιά μαζί με τον Διονύση Κάτζο ο οποίος είναι εκτελεστικός Διευθυντής στον Κένταυρο Βριλησσίων και ακολουθεί τον 51χρονο επιχειρηματία σε κάθε του βήμα. Παλαιότερα είχαν συνεργαστεί και στον Νεοπεντελικό
Στη χθεσινή συνέλευση ο Κώστας Ρούπτσος στα δεξιά, μαζί με τον Διονύση Κάτζο ο οποίος είναι εκτελεστικός Διευθυντής στον Κένταυρο Βριλησσίων και ακολουθεί τον 51χρονο επιχειρηματία σε κάθε του βήμα. Παλαιότερα είχαν συνεργαστεί και στον Νεοπεντελικό / Φωτογραφία: INTIMENEWS /ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Εάν όλα πάνε καλά, ο Πανιώνιος θα περάσει στα χέρια του Κώστα Ρούπτσου που δεν είναι άσχετος με τον χώρο, αφού στο παρελθόν είχε επενδύσει σε αρκετά ερασιτεχνικά σωματεία, ενώ έχει κάτσει και στον πάγκο ερασιτεχνικών ομάδων των Αθηνών.

Ποιος είναι ο Κώστας Ρούπτσος

Γεννημένος το 1973 στην Αθήνα ο Κώστας Ρούπτσος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ξεκίνησε την δράση του στον χώρο του επιχειρείν το 2000, ιδρύοντας την INDIGITAL Α.E., στην οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου.

Την πρώτη δεκαετία της λειτουργίας της, η INDIGITAL Α.Ε. ως εταιρεία ανάπτυξης εξειδικευμένου λογισμικού και εφαρμογών επικεντρώθηκε σε τεχνολογίες συλλογής διαχείρισης ανοιχτών πληροφοριών, αναπτύσσοντας την πλατφόρμα ηλεκτρονικής αποδελτίωσης innews, η οποία είναι πλέον η μεγαλύτερη πλατφόρμα media monitoring σε Ελλάδα και Κύπρο. Μέσα από αυτή την πορεία απέκτησε εξειδίκευση σε τεχνολογίες όπως η συλλογή και διαχείριση μεγάλου όγκου κειμένων και οπτικοακουστικών αρχείων, ψηφιοποίησης, OCR, speech recognition και work flow management.

Από το 2010 και έπειτα η INDIGITAL Α.Ε. επέκτεινε τις δραστηριότητες της επενδύοντας σε τομείς όπως η διαχείριση εγγράφων με ψηφιακές υπογραφές, οι ψηφιακές εφαρμογές στον Αθλητισμό, η παραγωγή περιεχομένου τρισδιάστατων εφαρμογών και Virtual Reality, η ανάπτυξη εφαρμογών ηλεκτρονικού εισιτηρίου και σε λύσεις με εξειδικευμένες πλατφόρμες και υπηρεσίες στο digital marketing.

Το ποδοσφαιρικό παρελθόν

Η InDigital και ο Κώστας Ρούπτσος έφεραν το περιβόητο VAR (Video Assistant Referee) στην Ελλάδα, καθώς ήταν εκείνη η εταιρεία που σε συνεργασία με την Medialuso είχαν αναλάβει να υλοποιήσουν το έργο με την ονομασία: «Ψηφιακός μετασχηματισμός ελληνικού ποδοσφαίρου με σύγχρονα ψηφιακά μέσα ΤΠΕ».

Ο Κώστας Ρούπτσος το 2019 κατά την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου -VAR» / Φωτογραφία: INTIMENEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Ο Κώστας Ρούπτσος το 2019 κατά την υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Ψηφιακός Μετασχηματισμός του Ελληνικού Ποδοσφαίρου -VAR» / Φωτογραφία: INTIMENEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Εκτός αυτού ο Κώστας Ρούπτσος και η InDigital είχαν αναλάβει και ένα μεγάλο μέρος για τα έργα που έγιναν τα τελευταία χρόνια για την ψηφιακή «επανάσταση» του Δημοσίου, την διαδικτυακή πύλη Gov.gr, δηλαδή.

Ο 51χρονος επιχειρηματίας ωστόσο δεν είναι άγνωστος, τουλάχιστον στον χώρο του αθηναϊκού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αφού από το 2022 είναι επικεφαλής του ανδρικού τμήματος του Κενταύρου Βριλησσίων. Μάλιστα στο παρελθόν έχει καθίσει και στον πάγκο του Νεοπεντελικού, αλλά και της ΑΕ Χαλανδρίου. Σημειώνεται ότι σε όσες ομάδες εργάστηκε, τα bugdet και τα συμβόλαια που προσέφεραν «εκτοξεύονταν» για τα δεδομένα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου...

Επίσης για πάνω από δύο δεκαετίες ασχολούνταν με το ποδόσφαιρο σάλας, έχοντας μάλιστα το 2021 οδηγήσει την ομάδα του Δούκα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, ενώ πριν από μερικά χρόνια υπήρξε προπονητής της ομάδας Beach Soccer «Άτλας».

Ο Κώστας Ρούπτσος ως προπονητής στον «Άτλα»
Ο Κώστας Ρούπτσος ως προπονητής στον «Άτλα»
ΣΧΕΤΙΚΑ