Η Σάνεν Ντόχερτι έχει καρκίνο στο τελευταίο στάδιο και πουλάει τα πράγματά της

NEWSROOM
Η Shannen Maria Doherty‎‎
Η Shannen Maria Doherty‎‎ / Φωτογραφία shutterstock

Η Ντόχερτι διαγνώστηκε αρχικά με καρκίνο του μαστού το 2015 και το 2017 είχε θεραπευτεί

Η σταρ της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του ’90, «Beverly Hills, 90210» βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο του καρκίνου και, όπως λέει, μαθαίνει να αποχωρίζεται τα υλικά αγαθά της ώστε να επικεντρωθεί σε αυτά που έχουν αξία.

Στο προηγούμενο επεισόδιο του podcast της, η διάσημη ηθοποιός που πρωταγωνίστησε και σε άλλες επιτυχημένες σειρές ανοίχτηκε για την κατάσταση που βιώνει αποκαλύπτοντας ότι ξεφορτώνεται πράγματα, τα οποία δεν της φέρνουν πλέον χαρά.

«Ο καρκίνος με έκανε να ξαναδώ τη ζωή και τις προτεραιότητές μου και αυτή τη στιγμή η προτεραιότητά μου είναι η μαμά μου», είπε η Ντόχερτι προσθέτοντας ότι ξέρει πολύ καλά ότι η μητέρα της θα δυσκολευτεί πάρα πολύ αν πεθάνει πρώτη.

Η ηθοποιός πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι ελπίζει πως οι θεραπείες «θα συνεχίσουν να παρατείνουν τη διάρκεια της ζωής της», αισθάνεται ότι «πρέπει να ξεκαθαρίσει τα πάντα, σε περίπτωση που…».

Η Ντόχερτι διαγνώστηκε αρχικά με καρκίνο του μαστού το 2015 και το 2017 είχε θεραπευτεί. Ωστόσο το 2020, δήλωσε στην πρωινή εκπομπή «Good Morning America» ότι η ασθένειά της είχε επιστρέψει ως καρκίνος τετάρτου βαθμού, πράγμα που σημαίνει ότι είχε κάνει μεταστάσεις.

«Δε θέλω να έχει ένα κάρο πράγματα να ασχοληθεί», είπε η Ντόχερτι για τη μητέρα της και πρόσθεσε ότι «δε θέλω να έχει – να ασχοληθεί με – τέσσερις αποθήκες γεμάτες με έπιπλα γιατί έχω εμμονή με τα έπιπλα».

Όπως είχε εξηγήσει, η αγάπη της για τα έπιπλα – αντίκες την έκανε να μαζέψει πολλά «σκουπίδια». Και πλέον σκέφτεται «αν χρειάζεται τόσα τραπέζια για φαγητό». Και προσθέτει ότι «η απάντηση είναι όχι, κανείς μας δε χρειάζεται τόσα πράγματα και όλοι θα μπορούσαμε να τα μειώσουμε λίγο».

Η Ντόχερτι είπε ότι ελπίζει να πουλήσει όλα τα πράγματα που δε χρειάζεται για να έχει χρήματα για ταξίδια ώστε να φτιάξει περισσότερες αναμνήσεις με τους αγαπημένους της.

«Μπορώ να πάω τη μαμά μου διακοπές, επειδή έχω επιπλέον χρήματα τριγύρω και δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσω τα χρήματα που έχω αποταμιεύσει, τα οποία θα διασφαλίσουν τα άτομα τα οποία αγαπώ», πρόσθεσε η 52χρονη ηθοποιός.

Στο ιδιαιτέρως συγκινητικό podcast της η ηθοποιός τονίζει ότι όλα αυτά δε σημαίνουν ότι εγκαταλείπει τον αγώνα. Απλά ότι αρχίζει να δίνει προτεραιότητα σε πράγματα που έχουν μεγαλύτερη σημασία για την ίδια.

Στις ΗΠΑ, διαγιγνώσκονται περίπου 240.000 περιπτώσεις καρκίνου του μαστού κάθε χρόνο σε γυναίκες και περίπου 1.200 σε άντρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ