Για τη ζωή μετά το Λευκό Οίκο γράφει ο Μπιλ Κλίντον

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον / Φωτογραφία ASSOCIATED PRESS

Ο εκδότης του βιβλίου τόνισε ότι ο Μπιλ Κλίντον θα αναφερθεί σε «κρίσιμα γεγονότα του 21ου αιώνα».

Αμέσως μετά τις επερχόμενες Προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο πρώην Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, θα δημοσιεύσει τα απομνημονεύματά του σχετικά με τη ζωή αφότου υπηρέτησε για δύο τετραετίες στο Οβάλ Γραφείο.

Το βιβλίο θα έχει τίτλο: «Πολίτης: Η ζωή μου μετά το Λευκό Οίκο» και αναμένεται να φτάσει στα ράφια των βιβλιοπωλείων στις 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τον επικεφαλής του εκδοτικού οίκου.

«Το ΠΟΛΙΤΗΣ είναι η ιστορία των 23 και πλέον χρόνων από τότε που έφυγα από το Λευκό Οίκο. Θα ειπωθεί κυρίως μέσα από τις ιστορίες άλλων ανθρώπων που άλλαξαν τη ζωή μου στο πλαίσιο της προσπάθειάς μου να αλλάξω τη δική τους, αυτών που με στήριξαν, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αγάπησα και έχασα, καθώς και τα λάθη που έκανα στην πορεία», δήλωσε ο Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια συνέντευξής Τύπου για την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του βιβλίου.

Η ανακοίνωση έγινε και λίγες μέρες αφότου ο Μπιλ Κλίντον μαζί με τον Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, καθώς και τον πρώην Πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, εμφανίστηκαν σε συγκέντρωση στη Νέα Υόρκη.

Στόχος της συγκέντρωσης, στην οποία δεν παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των ΜΜΕ, ήταν να συγκεντρωθούν χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν αποτέλεσαν ιστορικό ρεκόρ, ενώ οι τρεις Πρόεδροι προειδοποίησαν για τον κίνδυνο που θα αποτελέσει για τη χώρα ενδεχόμενη επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο εκδότης του βιβλίου τόνισε ότι ο Μπιλ Κλίντον θα αναφερθεί σε «κρίσιμα γεγονότα του 21ου αιώνα», συμπεριλαμβανομένων του πολέμου στο Ιράκ, το σεισμό στην Αϊτή, τους πολιτισμικούς πολέμους, τις εκλογές του 2008 και του 2016, την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου του 2021, ενώ θα συζητήσει και πολιτικά θέματα που αφορούν τη σύζυγό του, Χίλαρι Κλίντον.

«Ο Κλίντον θα αναφερθεί επίσης στις πρωτοφανείς προκλήσεις που έφερε η παγκόσμια πανδημία, η συνεχιζόμενη ανισότητα, η διαρκή υπερθέρμανση του πλανήτη και οι απολυταρχικές δυνάμεις που έχουν στόχο να αποδυναμώσουν τη δημοκρατία στο εσωτερικό, αλλά και το εξωτερικό», τονίζεται στο σχετικό δελτίου Τύπου.

Το 2004, ο Κλίντον είχε δημοσιεύσει το βιβλίο «η ζωή μου», που περιέγραφε το ταξίδι του από το Αρκάνσας στο Λευκό Οίκο. Μάλιστα, την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας του είχε πουλήσει περισσότερα από 400.000 αντίτυπα.

Πρώην Πρόεδροι, αλλά και πρώην Πρώτες Κυρίες, έχουν πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα των βιβλίων και των απομνημονευμάτων τους. Το βιβλίο της Μισέλ Ομπάμα, «Becoming» πούλησε περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ και τον Καναδά τις πρώτες δύο εβδομάδες της κυκλοφορίας του.

Το «A Promised Land» του Μπαράκ Ομπάμα πούλησε περισσότερα από 3,3 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ και τον Καναδά τον πρώτο μήνα της κυκλοφορίας του. Ενώ τεράστια επιτυχία είχε και το «What Happened» της Χίλαρι Κλίντον.

ΣΧΕΤΙΚΑ