Το «τρικ» της Ford για να προσελκύσει πελάτες της Tesla

NEWSROOM
Ford και Tesla
Ford και Tesla / Φωτογραφία shutterstock

Μια της κίνηση η Ford ελπίζει ότι θα μπορέσει να «κερδίσει» τους ιδιοκτήτες Tesla.

H Ford ξεκίνησε μια πρωτοβουλία νωρίτερα αυτό το μήνα δίνοντας μια ειδική έκπτωση στους κατόχους Tesla για ορισμένα από τα μοντέλα της. Συγκεκριμένα οι κάτοχοι Tesla που θα αγοράσουν F-150 Lightning ή Mustang Mach-E θα έχουν έκπτωση 1500 δολαρίων.

Η ιστοσελίδα Ford Authority ήταν η πρώτη που ανέφερε το γεγονός και αργότερα ένας εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την είδηση μιλώντας στο Business Insider. Μάλιστα ανέφερε ότι το πρόγραμμα έκπτωσης ξεκίνησε επίσημα στις 3 Απριλίου.

Οι ιδιοκτήτες Tesla που θα κάνουν χρήση της ειδικής έκπτωσης δεν χρειάζεται να πουλήσουν το παλιό τους όχημα αφού αγοράσουν ένα από τα μοντέλα της Ford. Σύμφωνα με το Yahoo!Finance αρκεί μόνο να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που δείχνουν ότι έχουν στην κατοχή τους ένα Tesla. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι η έκπτωση ονομάζεται «Tesla Competitive Conquest Bonus Cash» και θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 8 Ιουλίου.

Ρίχνει τις τιμές η Ford

Την ίδια ώρα, ανεξάρτητα από την έκπτωση για τους κατόχους Tesla, η Ford προχώρησε σε μείωση τιμών για ορισμένα από τα F-150 Lightning την Πέμπτη, σύμφωνα με το CNBC. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι η Ford έριξε τις τιμές από 2.000 έως 5.500 δολαρίων, ανάλογα με τον εξοπλισμό που έχουν τα οχήματα. Αυτή η κίνηση είναι μια απάντηση στις επιθετικές μειώσεις τιμών που έκανε η Tesla κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους.

Θυμίζουμε ότι τον τελευταίο καιρό υπάρχουν αναφορές ότι η Ford δυσκολεύεται ιδιαίτερα στον τομέα της ηλεκτροκίνησης με τα νούμερα των πωλήσεων να μην είναι ικανοποιητικά. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει την παραγωγή του F-150 Lightning.

ΣΧΕΤΙΚΑ