Δισεκατομμυριούχος επενδυτής προτείνει… την Τέιλορ Σουίφτ για Πρόεδρο των ΗΠΑ

NEWSROOM
Η Τραγουδίστρια Taylor Swift
Η Τραγουδίστρια Taylor Swift σε αγώνα του συντρόφου της / Φωτογραφία AP

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Ray Dalio ανέβασε φωτογραφία σέλφι από συναυλία της Σουίτ λέγοντας ότι είναι φανατικός θαυμαστής της ή αλλιώς, «Swiftie».

Στο 40% τοποθετεί την πιθανότητα ενός εμφυλίου πολέμου στις Ηνωμένες Πολιτείες ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Ray Dalio – και προσθέτει ότι θα πιθανότατα θα υποστήριζε την Τέιλορ Σουίφτ, αν κατέβαινε για Πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Είμαστε στα πρόθυρα», δήλωσε σε συνέντευξή του στους Financial Times τονίζοντας ότι θεωρεί πιθανή την προοπτική για «αναταραχές».

Ο Ray Dalio είναι ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Bridgewater Associates, του μεγαλύτερου hedge fund στον πλανήτη, οπότε και η άποψή του για το μέλλον της χώρας αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

Μάλιστα, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι θεωρεί πως η πιθανότητα ενός εμφυλίου στις ΗΠΑ κυμαίνεται μεταξύ 35% και 40%, προσθέτοντας όμως ότι αυτό δε σημαίνει απαραίτητα μία ένοπλη σύγκρουση.

Ωστόσο, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει παρόμοιες δηλώσεις ο Ray Dalio, καθώς έχει και στο παρελθόν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για την πόλωση στην πολιτική, αλλά και το ενδεχόμενο αναταραχών λόγω της οικονομικής κατάστασης.

Έχει επίσης προειδοποιήσει για τον κίνδυνο στην οικονομία εξ αιτίας του υψηλού δημόσιου χρέους, την τεράστια ανισότητα στον πλούτο, την αύξηση των εσωτερικών διχασμών και τις εξωτερικές συγκρούσεις που θα μπορούσαν να ανοίξουν το δρόμο σε ένα πόλεμο, μία επανάσταση ή ακόμα και μία διαφορετική παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Το 2020 είχε προειδοποιήσει ότι οι ΗΠΑ «βλέπουν ένα είδος αστικού πολέμου», με χιλιάδες ανθρώπους να αλλάζουν Πολιτεία διαμονής για λόγους που κυμαίνονται από την πολιτική έως τη φορολογία.

Μάλιστα, μετά την έναρξη του πολέμου ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ο Ray Dalio δήλωσε ότι ο κίνδυνος ενός παγκοσμίου πολέμου, στον οποίο θα εμπλακούν οι ΗΠΑ και η Κίνα αυξήθηκε από το 30% στο 50%.

Τέιλορ Σουίφτ… για Πρόεδρος

Στη συνέντευξή του στους Financial Times, ο Ray Dalio – που είχε παρακολουθήσει συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ – είπε ότι πιστεύει πως η ποπ σταρ ίσως είναι η λύση στο διχασμό που υπάρχει στη χώρα.

«Είδα πώς ένωσε κάθε είδους ανθρώπους – από διάφορες εθνότητες», είπε προσθέτοντας ότι «το λέω εν μέρει αστειευόμενος, αλλά αν κατέβαινε για Πρόεδρος και είχε καλούς συμβούλους, θα σκεφτόμουν σοβαρά να τη στηρίξω».

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Ray Dalio ανέβασε φωτογραφία σέλφι από συναυλία της Σουίτ λέγοντας ότι είναι φανατικός θαυμαστής της ή αλλιώς, «Swiftie».

Βέβαια, σε επόμενη ανάρτηση διευκρίνισε ότι αστειευόταν όσον αφορά τη στήριξη. Αλλά πρόσθεσε ότι δεν αστειευόταν όταν έλεγε ότι «μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους πολύ περισσότερο και από τους δύο Προεδρικούς υποψηφίους».

ΣΧΕΤΙΚΑ