Το Truth Social του Τραμπ έχασε πάνω από 300 εκατ. δολάρια μέσα σε ένα τρίμηνο

Ο Ντόναλντ Τραμπ/ Φωτογραφία AP

H Trump Media & Technology Group υποστήριξε ότι διαθέτει «επαρκή» ρευστότητα για τη χρηματοδότησή της «στο άμεσο μέλλον».

Η Trump Media & Technology Group, η εταιρεία που διαχειρίζεται το κοινωνικό δίκτυο, Truth Social, του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ζημίες άνω των 300 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους καταγράφοντας ταυτόχρονα και πολύ μικρό τζίρο.

Τα αποτελέσματα αυτά αυξάνουν τα ερωτήματα σχετικά με την αποτίμηση της εταιρείας, που ανήκει στην πλειοψηφία της στον πρώην Πρόεδρο Τραμπ, η οποία ανέρχεται σε δισεκατομμύρια δολάρια από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο πριν από μερικές εβδομάδες.

Πιο αναλυτικά, η Trump Media ανακοίνωσε ζημίες 327,6 εκατομμυρίων δολαρίων κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, κυρίως εξ αιτίας εκτάκτων εξόδων που σχετίζονται με τη συμφωνία που οδήγησε στην εισαγωγή της επιχείρησης στο χρηματιστήριο. Οι περυσινές ζημίες ήταν 210.300 δολάρια.

Το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ο δραματικά χαμηλός τζίρος της εταιρείας που διαμορφώθηκε στα 770.500 δολάρια, σηματοδοτώντας το τέταρτο κατά σειρά τρίμηνο με τζίρο κάτω του ενός εκατομμυρίου δολαρίου.

Ειδικοί εκφράζουν ανησυχίες για το πώς είναι δυνατόν μία εταιρεία με τόσο χαμηλό τζίρο να αποτιμάται για δισεκατομμύρια με βάση της τιμή της μετοχής της και προειδοποιούν για μία τεράστια φούσκα.

Από την πλευρά της, η Trump Media & Technology Group ανακοίνωσε ότι βρίσκεται στα «πρώιμα στάδια» της ανάπτυξής της και ότι παραμένει προσηλωμένη στους μακροπρόθεσμους στόχους της.

Ενώ παραδέχτηκε ότι ο διαφημιστικός της τομέας τώρα απογειώνεται και εξέφρασε την πεποίθηση της διοίκησης ότι τα νέα προϊόντα της εταιρείας, όπως για παράδειγμα το streaming, θα δώσουν ώθηση στα αποτελέσματά της στο μέλλον.

Επίσης, η Trump Media & Technology Group υποστήριξε ότι διαθέτει «επαρκή» ρευστότητα για τη χρηματοδότησή της «στο άμεσο μέλλον». Με βάση τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, τα αποθέματα ρευστότητας της εταιρείας βρίσκονταν στα τέλη Μαρτίου στα 274 εκατομμύρια δολάρια, ποσό που ενισχύθηκε από τη δημόσια εγγραφή στο Χρηματιστήριο.

Ειδικοί, πάντως, έχουν δηλώσει ότι η τιμή της μετοχής της Trump Media & Technology Group αψηφά κάθε λογική, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, αλλά και το αποτύπωμα της στον κόσμο των κοινωνικών δικτύων, το οποίο είναι ουσιαστικά ανύπαρκτο.

Και παρά τα δημοσιεύματα και το θόρυβο που προκλήθηκε κατά τη δημόσια εγγραφή στις αρχές της χρονιάς, το κοινωνικό δίκτυο, Truth Social, παραμένει ένας εξαιρετικά μικρός παίκτης στον τομέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ