Μεγάλες ανακοινώσεις σήμερα από την Apple

AP Images

Πλήθος φημών κυκλοφορεί εδώ και μέρες στο διαδίκτυο για τις ανακοινώσεις που θα κάνει σήμερα η Apple κατά την ετήσια Σύνοδο των developers. Σύμφωνα λοιπόν με την οικονομική σελίδα του CNN, η Apple θα κάνει κάποιες αρκετά σημαντικές ανακοινώσεις, ανάμεσά τους και την κατάργηση του iTunes, μετά από 18 ολόκληρα χρόνια.

Πιο αναλυτικά, κατά το σημερινό event, ένα από τα πολλά που διοργανώσει μέσα στη χρονιά ο τεχνολογικός κολοσσός, η εταιρεία θα ανακοινώσει επίσης αναβαθμίσεις λογισμικών.

Σήμερα θα έρθει η επόμενη γενιά του iOS, το λειτουργικό σύστημα του iPhone, του iPad και του iPod Touch. Σε αυτή θα περιλαμβάνεται και ένα dark mode λειτουργίας. Αυτή η λειτουργία θα επιτρέπει την αλλαγή χρώματος της οθόνης ώστε να βλέπει καλύτερα ο χρήστης όταν είναι χαμηλός ο φωτισμός. Η Apple διαθέτει ήδη dark mode λειτουργία, που είναι διαθέσιμη στους υπολογιστές, Mac.

Στις αλλαγές περιλαμβάνονται αναβαθμίσεις στις υπενθυμίσεις, στην εφαρμογή Reminder, νέες λειτουργίες στην «Υγεία», καθώς και την πολλαπλή λειτουργία εφαρμογών στο iPad.

Ωστόσο, η σημαντικότερη ανακοίνωση σήμερα αναμένεται να είναι το «κλείσιμο» μετά από 18 χρόνια του iTunes, σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου, Bloomberg. Βέβαια, η απόφαση αυτή δε θα εκπλήξει πολλούς. Οι βάσεις έχουν ήδη τεθεί, δεδομένου ότι η Apple έχει ενσωματώσει μουσική στη δική της εφαρμογή, ενώ έχει επενδύσει σημαντικά στο TV app.

Μία ακόμα σημαντική είδηση για σήμερα αναμένεται να είναι η «απελευθέρωση του Apple Watch». Το προϊόν της εταιρείας εδώ και τέσσερα χρόνια εξαρτάται από το iPhone για τις βασικές του λειτουργίες. Φέτος, όμως, ο τεχνολογικός κολοσσός αναμένεται να δώσει στο ρολόι του περισσότερη ανεξαρτησία με δικό του App Store, αλλά και αναβαθμίσεις των βασικών εφαρμογών, καθώς και ειδικά χαρακτηριστικά για σημαντικές εφαρμογές, όπως για παράδειγμα, η παρακολούθηση του γυναικείου κύκλου.

Τέλος, η Apple είναι πιθανό να παρουσιάσει σήμερα και το καινούργιο Mac Pro, ουσιαστικά την αναβάθμιση του επιτυχημένου υπολογιστή της, δεδομένου ότι έχει να παρουσιάσει καινούργια αναβάθμιση από το 2017.

ΣΧΕΤΙΚΑ