Ερχεται το φθηνό iPhone -Πώς θα είναι, ποια η τιμή του

NEWSROOM
Ερχεται το φθηνό iPhone -Πώς θα είναι, ποια η τιμή του
To iPhone 11

Η Apple ενδέχεται να μην εκπληρώσει το στόχο της να κυκλοφορήσει τη φθηνότερη έκδοση των iPhone το Μάρτιο, σύμφωνα με νέα έκθεση της Nikkei Asia Review.

Η μαζική παραγωγή αυτού του νέου iPhone είχε σχεδιαστεί να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο στο πλαίσιο της προετοιμασίας για να λανσαριστεί το Μάρτιο, όπως ανέφερε προηγούμενη έκθεση του Bloomberg. Ωστόσο, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Nikkei Asian Review, η παραγωγή σε ευρεία κλίμακα του αναμενόμενου χαμηλού κόστους iPhone μπορεί να μεταφερθεί για το Μάρτιο λόγω προβλημάτων στην παραγωγή που σχετίζονται με τον κοροναϊό.

Οι προμηθευτές στο δίκτυο της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple λειτουργούν αυτή τη στιγμή στο 30% και 50% των δυνατοτήτων τοςυ, ανέφερε μια πηγή στο Nikkei Asia Review, καθώς τα εργοστάσια που εδράζονται στην Κίνα αντιμετωπίζουν ελλείψεις εξαρτημάτων αλλά και εργαζομένων. Η Apple θα μπορούσε να αντιμετωπίσει προβλήματα μέχρι τον Απρίλιο, αναφέρει η έκθεση.

«Νομίζω ότι πρέπει να ετοιμάζονται για κάποια μορφή καθυστέρησης », δήλωσε ο Gene Munster, διευθύνων σύμβουλος της Loup Ventures, στο Business Insider όταν ρωτήθηκε για το φημολογούμενο iPhone χαμηλού κόστους. «Μπορεί να λανσάρουν ένα προϊόν, αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες».

Η Apple δεν απάντησε αμέσως στο αίτημα του Business Insider για σχόλιο.

Η έκθεση, αν και δεν επιβεβαιώνεται από την Apple, είναι ένα άλλο σημάδι του αντίκτυπου της επιδημίας του κορωνοϊού στις επιχειρήσεις των γιγάντων της τεχνολογίας.

Το φημολογούμενο νέο, φθηνότερο iPhone της Apple, το οποίο αναμένεται να κοστίζει περί τα 400 δολάρια, λέγεται ότι σχεδιαστικά θα παραπέμπει στο iPhone 8, αλλά η τεχνολογία του θα είναι παρόμοια με του iPhone 11 και του iPhone 11 Pro των κινητών που λάνσαρε η Apple το 2019. Πολλοί έχουν υποθέσει ότι θα ονομάζεται "iPhone SE 2", υποδηλώνοντας ότι μπορεί να είναι μια συνέχεια του iPhone χαμηλού κόστους της εταιρείας από το 2016, ή και «iPhone 9», δεδομένου ότι λέγεται ότι μοιάζει με το iPhone 8.

Το φθηνό iPhone είναι ένα από τα πολλά καινούργια gadgets που αναμένεται να κυκλοφορήσει η Αpple το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, μαζί με ένα νέο ζευγάρι high-end ακουστικών, το περίφημο Tile, που θα βοηθά τους χρήστες να βρουν χαμένα αντικείμενα με το iPhone τους και ένα ανανεωμένο iPad Pro, σύμφωνα με τον αναλυτή της TF International Securities Ming-Chi Kuo. Το Bloomberg ανέφερε την Τρίτη ότι και το νέο iPad Pro θα μπορούσε να καθυστερήσει λόγω του κορωνοϊού.

ΣΧΕΤΙΚΑ